Dimecres, 22 de gener de 2025
És notícia

Gastón Acurio, Joan Roca, Paolo Casagrande o Ngatemba Sherpa a la 2a edició de l’Andorra Taste

Avatar photo

L'entrada és gratuïta i només cal enregistrar-se a www.andorrataste.com.

Andorra tornarà a convertir-se durant el mes de setembre en l’epicentre de la cuina d’alta muntanya. Serà en la segona edició de l’Andorra Taste, entre els dies 13 i el 17, quan es reuniran a Escaldes-Engordany  cuiners de renom internacional i xefs del país per defensar l’autenticitat, l’arrelament  amb el territori i el futur d’aquest tipus de cuina que es nodreix especialment dels  recursos naturals que l’envolten. Així, l’Andorra Taste busca posar en valor la cuina  d’altura i esdevenir un referent formatiu però també d’oci. 

En aquest sentit, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha destacat que “la primera edició d’aquest format, que busca reivindicar la nostra cuina, va superar  totes les nostres expectatives, pel que aquest segon any estem segurs que també  serà un èxit”.  

En aquesta segona edició es premiarà la trajectòria professional d’un dels cuiners més importants de la història de la gastronomia moderna, Gastón Acurio. El peruà,  que agafa el relleu del xef francès Michael Bras, va ser el primer cuiner que va  posicionar la gastronomia del seu país en l’àmbit internacional, posant en relleu  especialment la responsabilitat social de la cuina i donant valor al producte i als  productors de la seva zona. Creador de l’Escuela de cocina de Pachacútec per a joves  de baixos recursos, actualment té 10 marques englobades sota el nom d’Acurio  Restaurantes i és considerat el més alt exponent de la cuina peruana. 

Si l’any passat el territori convidat va ser la regió dels Andes, enguany es dedicarà  especial atenció a la zona dels Alps. Per aquest motiu, participaran en les jornades  professionals representants tant de Suïssa com d’Itàlia. Així, seran al Principat els suïssos Sven (cuiner) i Amanda (somelier) Wassmer, del restaurant Memories –tres  estrelles Michelin–; Rebecca Clopath, –Bihof Taratsch–; l’italià Michele Lazzarini – Contrada Bricconi– i el francès Pascal Borrell –Le Fanal– . 

Tal com ha desgranat la directora del grup gsr, Roser Torres, les jornades  professionals, amb un programa destinat al sector en format congrés, comptaran  també amb la presència de reconeguts xefs amb estrella com Joan Roca –El Celler  de Can Roca, tres estrelles Michelin–; Paolo Casagrande –Lasarte, tres estrelles  Michelin); Benito Gómez –Bardal, dos estrelles Michelin–; Edorta Lamo –Arrea, una  estrella Michelin–; i Joel Castanyé –La Boscana, una estrella Michelin–. 

També hi seran presents Josetxo Souto i Ramón Aso –Callizo–; Pascal Borrell –Le  Fanal–; el pastisser David Gil –I+Desserts– o el sommelier Ferran Centelles – BulliFundation–. També oferirà una sorprenent ponència Ngatemba Sherpa, un  cuiner i xerpa que es dedica a alimentar als alpinistes a més de 4.000 metres  d’altitud. Les ponències es podran seguir en format presencial i també en línia.

L’entrada és gratuïta i només cal enregistrar-se a www.andorrataste.com.

Xefs del país en les ponències professionals 

De nou els cuiners del país tornaran a tenir un paper destacat en l’Andorra Taste. És  el cas de José Antonio Guillermo i Antonio Muñoz –Odetti Bistro–; Roger Biosca – Hotel l’Isard–; i Marc Mora –Andorra Park Hotel–. A més, hi seran presents xefs com  Paco Méndez, Marc Gascons, Juan Jiménez i Albert Ventura, que han ajudat a definir  els menús de restaurants del país com TOC Anyós Park, Bruna i Coure Andorra,  respectivament. 

Finalment, els productes d’altura del Principat centraran una altra de les taules  rodones, amb Jordi Planes, representant d’Embotits Cal Jordi; Pablo Urcelay,  formatger de Casa Raubert; Cristina Tor, dels vins de Casa Auvinyà; i Christian  Zancheta, del Rebost del Padrí. Per la seva banda, Àlex Orué, de Grandvalira-Soldeu i Nandu Jubany, dels restaurants Diamant i Hincha, debatran de models de negoci amb el periodista Fernando Gallardo. 

Aquesta edició, com a novetat, també comptarem amb la participació de les dues  escoles d’hoteleria d’Andorra: l’Escola Vatel i la Section Hôtelière del Lycée Comte de  Foix. 

L’Andorra Taste més popular 

Com ja va passar l’any anterior, l’Andorra Taste tornarà a dividir-se enguany en dues  propostes: d’una banda, les jornades professionals amb més d’una vintena de xefs i  18 ponències, del 13 al 15 de setembre al Prat del Roure, i de l’altra, les jornades  populars, que se celebraran del 15 al 17 als carrer dels Veedors i Arnaldeta de Caboet,  també a Escaldes-Engordany. 

En aquesta segona part de l’Andorra Taste oberta al públic en general i a l’aire lliure,  els assistents podran gaudir de propostes gastronòmiques de muntanya. Donat l’èxit  de la primera edició, s’amplia a una vintena el nombre de cuiners que oferiran tastets  de la seva cuina a un preu reduït (es manté a 4 euros). 

El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha destacat algunes de les  novetats que s’implementaran en aquesta edició: “augmenta el nombre de tastets,  un horari més extens, la inclusió de plats específics per a celíacs, més oferta de celler  i begudes i un espai per a gaudir de la degustació ampliat, amb taules, cadires i zones  d’ombra”. 

A les degustacions, ha prosseguit Budzaku, s’hi sumen tallers infantils, showcookings i masterclasses, i música i animacions en directe. Tot plegat, un seguit de propostes  per convertir, Escaldes-Engordany, un any més, en un punt de trobada gastronòmic  de referència. Per a la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, “aquest projecte  afavoreix el teixit empresarial de la parròquia i del país, ajudant a posar en valor els  seus restauradors”. 

L’Andorra Taste és un esdeveniment coorganitzat per Andorra Turisme i Vocento  Gastronomia – grup gsr, i compta amb el suport del comú d’Escaldes-Engordany.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Collboni defensa la llibertat creativa durant l’obertura de les jornades sobre indústries culturals

Notícia següent

Tarragona rep la Xaranga Tocabemolls, la millor de l’Estat

Notícies relacionades