Tortosa se suma a la setmana europea de la mobilitat sostenible i segura

L’ajuntament anima als ciutadans a desplaçar-se a peu, en bicicleta o en transport públic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

“Combina i mou-te”, aquest és el lema de la setmana europea de mobilitat sostenible i segura d’ aquesta edició, i Tortosa un any més s’anima a la iniciativa. Se celebrarà del 16 al 22 de setembre i té com objectiu promoure l’ús del transport sostenible perquè els desplaçaments dels ciutadans siguin més respectuosos, tant amb el medi ambient com amb la pròpia salut.

El regidor de mobilitat de la ciutat, Marià Martínez, explica que durant la setmana de la mobilitat se consciencia i s’anima a la gent a desplaçar-se a peu, en bicicleta, en transport públic i en vehicles elèctrics, amb la finalitat de millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. “Lo que ha de fer reflexionar a la població és com afecta l’ús dels vehicles motoritzats a la nostra salut que ens afecta en dos vessants. Per una vessant tenim que la contaminació ens afecta al sistema respiratori i cardiovascular, i per una altra vessant tenim que l’ús del transport motoritzat afecta al sedentarisme i a la inactivitat”, apunta, Marià Martínez, regidor de mobilitat a l’ajuntament de Tortosa.

Per tal de conscienciar també als més petits durant la setmana de la mobilitat alumnes de primària de 13 centres educatius de la ciutat faran diverses activitats de conscienciació amb la policia local i de barris de la ciutat, una per exemple serà la de buscar infraccions al carrer. “El que més veuen normalment són els vehicles estacionats damunt de la vorera o dels passos de vianants. És una activitat molt resultona, tant al carrer com després quan ho comenten a les seves cases” explica, Francesc Camaré, representant de la policia local a la setmana de la mobilitat. També faran una activitat anomenada “coneix el transport públic”, on visitaran les instal·lacions del transport públic de la HIFE. Una altra activitat en motiu d’aquesta setmana serà la bicicletada del 21 d’octubre que s’organitza amb la participació de la penya ciclista del Baix Ebre i que sortirà des de la plaça de l’ajuntament a les 9.30h.

Des de l’ajuntament diuen que tenen molt amb compte la seguretat en la mobilitat dels ciutadans i que per això s’han instal·lat llums als passos de vianants i s’han implantat radars pedagògics en els carrers on els vehicles circulaven amb excés de velocitat. A més, expliquen que impulsen l’ús de la bicicleta i que per això ja hi ha més de 12km de carril bici. Martínez explica també que amb els nous itineraris de transport públic, la reducció de la tarifa per desplaçar-s’hi i la instal·lació de bancs a les parades promouen l’ús del transport públic.