Tortosa reclama a Adif que redueixi el soroll de les obres de renovació de les vies

El consistori remarca que l'ús de maquinària durant les nits provoca molèsties al veïnat que viu prop de l'estació

L’Ajuntament de Tortosa ha adreçat un escrit a Adif reclamant-li que prengui mesures per minimitzar l’impacte sonor dels treballs de renovació de les vies que efectua a l’entorn de l’estació de Tortosa. Els treballs van començar dilluns passat i impliquen la substitució de diversos elements del ramal ferroviari que connecta Tortosa amb l’Aldea.

Les tasques suposen l’ús de maquinària pesant que, segons el consistori, generen “molt soroll”, especialment en l’horari nocturn que es desenvolupen –de deu de la nit a set de la matinada- per evitar interferir amb el trànsit ferroviari. Això, asseguren, provoca que el veïnat més proper pateixi el soroll i tingui problemes per descansar.

En el seu escrit, el consistori recorda a Adif que estudiï la possibilitat de modificar els horaris de les obres –començant a treballar en hores diürnes- per fer-los més compatibles amb el descans dels veïns. Segons ha recordat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, l’organisme estatal pot executar legalment aquestes obres sense haver de demanar llicència o autorització a l’administració local.