Tortosa portarà al proper plenari retirar la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I

Meritxell Roigé confia que la retirada de la distinció, després de conèixer la fugida de l'exmonarca de l'Estat espanyol, compti amb el suport de tots els grups

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat aquest dimecres que presentarà al proper ple la retirada de la medalla d’or de la ciutat al rei emèrit Joan Carles I, després de conèixer la seua fugida de l’Estat espanyol. Roigé espera que la proposta compti amb el suport de tots els grups municipals. L’alcaldessa ha manifestat que “la medalla d’or de la ciutat és un dels màxims reconeixements que pot atorgar l’Ajuntament de Tortosa i el rei emèrit Joan Carles I no n’és mereixedor”.

En aquesta línia, Roigé s’ha mostrat contundent a l’hora de condemnar el comportament de l’exmonarca i ha lamentat que “a l’Estat espanyol la justícia no és igual per a tothom”. “Tots hem vist la bel·ligerància de l’Estat per empresonar i mantenir a la presó els presos polítics catalans, per haver convocat un referèndum, en canvi, ara s’ajuda a un exmonarca a fugir del país”, ha afegit.

El 10 de juny de 1996 el ple de l’Ajuntament, per unanimitat, va atorgar al rei emèrit Joan Carles I la medalla d’or de la distinció. La medalla va ser lliurada al monarca el 20 de juny de 1996 en el marc d’una visita institucional que el rei emèrit va realitzar a Tortosa.