Tortosa incrementa un 20% en les aportacions del pressupost a les EMD i els pobles

El govern municipal ja ha fet arribar tota la informació dels comptes als grups de l'Ajuntament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El projecte de pressupost de l’Ajuntament de Tortosa per al 2022 incorpora una aportació per als pobles del municipi un 20% superior a la de l’anterior pressupost. L’equip de govern continua l’aposta per potenciar la descentralització de l’administració local, i per este motiu els comptes incrementen les transferències a les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, i també apugen les aportacions als pobles dels Reguers i de Vinallop.

Este augment del 20% permetrà incorporar per primera vegada al pressupost municipal el conveni que al desembre del 2020 van renovar l’Ajuntament i les tres EMD de Tortosa. Fruit d’aquell acord, l’Ajuntament té previst fer dos transferències anuals a les Entitats Municipals Descentralitzades: una, de recursos corrents, i una altra, de capital. Així mateix, s’apliquen unes noves fórmules que amplien la recaptació d’ingressos per part de les EMD.

A la vegada, el projecte de pressupost equipara el percentatge d’augment de les EMD als altres dos pobles del municipi, els Reguers i Vinallop, per a poder atendre’n les necessitats.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Fernando Saporta, remarca que l’objectiu d’este augment és “reforçar la descentralització de Tortosa, dotant de més recursos a les EMD i pobles, i acostar la prestació de serveis a la ciutadania”. Al mateix temps, Saporta subratlla que l’aprovació del pressupost municipal és necessària per poder complir els nous convenis firmats amb les EMD.

De la mateixa manera, el regidor d’Hisenda ha explicat que, des del final de la setmana passada, tots els grups municipals ja disposen de tota la informació dels comptes. Este dimarts ha tingut lloc una nova comissió de Serveis Centrals que tenia com a objectiu respondre possibles dubtes que els grups municipals poguessen tindre en relació a la proposta del pressupost per al 2022.