Roigé reclama al Govern que inclogui les obres de l’Hospital Verge de la Cinta als pressupostos

L'alcaldessa de Tortosa lamenta la baixa inversió dels comptes per al territori que

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha qualificat de “mal pressupost per a Tortosa i per a les Terres de l’Ebre” els comptes que el govern de la Generalitat ha anunciat per al 2022. Segons assenyala, la inversió a les comarques ebrenques representa el 2,1% del total de Catalunya, fet que situa la vegueria de les Terres de l’Ebre com l’últim territori del país en volum d’actuacions.

Meritxell Roigé recorda, a més, que els 31,6 M€ que s’han previst per al 2022 suposen menys de la meitat dels diners que es van pressupostar fa 10 anys, aleshores de 75,2 M€, fet que representava el 4,7% del total del país.

Tot i que la previsió per a les Terres de l’Ebre per al 2022 siga un 2,1% superior a la de l’últim pressupost, del 2020, el creixement queda minimitzat, insisteix, en comparació a l’augment del 17% que es produeix a nivell de tot el país. Un fet, que Meritxell Roigé també apunta com a significatiu a l’hora de valorar els comptes presentats.

Però és a nivell local on l’alcaldessa de Tortosa es mostra més en desacord. Especialment pel fet que no s’hi preveu cap inversió per a les obres de l’hospital Verge de la Cinta: “la inversió més important per a Tortosa i per a les Terres de l’Ebre, i el Govern no hi destina ni un euro”, lamenta Roigé. En este sentit, recorda que fa un any l’aleshores consellera de Salut, Alba Vergés, va signar un acord que comprometia la Generalitat a fer possible l’ampliació de l’hospital Verge de la Cinta. I que, en la seua visita a Tortosa el passat 27 d’octubre, l’actual conseller Josep Maria Argimon va remarcar que el projecte d’ampliació seguia endavant. Tot i això, els comptes no hi reserven cap partida: “Ens sentim enganyats perquè no hi ha cap gest del Govern que demostre la voluntat d’actuar en este projecte”, lamenta Roigé. És per això que l’alcaldessa reclama a la Generalitat “que esmene l’errada durant la tramitació dels comptes” i que ho incloga al pressupost.