L’hospital de Jesús deixa de rebre nous ingressos a causa d’un brot que afecta 50 pacients

Salut habilita l'antiga residència d'Amposta per a persones amb necessitats de cures intermèdies

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un brot que afecta 50 pacients de l’hospital de la Santa Creu de Jesús, a Tortosa, i també la unitat d’hemodiàlisi, ha obligat a tancar el centre a nous ingressos fins que la situació no estigui controlada. Segons ha informat aquest dimecres a la tarda el Departament de Salut, la situació epidemiològica i de pressió assistencial a la regió sanitària Terres de l’Ebre es troba en una situació “difícil”, per la qual cosa s’han adoptat noves mesures dins el pla de contingència. Una d’elles és que l’antiga residència d’Amposta s’habilitarà a partir d’aquest dijous com a espai per atendre persones amb necessitats de cures intermèdies amb l’objectiu de reduir la pressió sobre els principals centres hospitalaris.

A l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, on s’atenen els pacients aguts i crítics, hi ha actualment 29 pacients ingressats a l’UCI, 24 dels quals amb covid-19. A planta hi ha de 27 pacients contagiats de la malaltia. De la seva banda, l’hospital comarcal d’Amposta suma divuit pacients ingressats per covid-19 i l’hospital comarcal de Móra d’Ebre en té quatre.

Activitat desprogramada

El Verge de la Cinta seguirà atenent la cirurgia urgent, oncològica i no ajornable, mentre que la resta d’intervencions s’atendran, sempre que sigui possible, a la resta de centres del territori. Les consultes externes només faran primeres visites preferents de forma presencial. La resta de consultes -segones visites, controls, etc- es faran per via telemàtica. Des del centre s’estan estudiant mesures per restringir visites i acompanyants degut a l’alta incidència de la covid-19 en la comunitat.

L’hospital d’Amposta ha desprogramat la cirurgia amb ingrés, ha suspès algunes proves especials, ha reduït les consultes i visites, i desprogramarà part de la cirurgia sense ingrés, ja que a partir de dijous s’habilitarà l’antiga residència de gent gran d’Amposta com a centre per a atendre pacients de Terres de l’Ebre amb necessitats de cures intermèdies.