L’esport i la urbanització de la plaça de la Catedral seran les principals inversions de 2019

L’ajuntament de Tortosa ha presentat els pressupostos de 2019

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, juntament amb el regidor d’Hisenda, Marià Martínez, ha presentat els pressupostos de l’any vinent, 2019, i ha explicat que l’esport serà un any més una de les principals apostes de l’Ajuntament. “Aquest any un dels elements més importants que tenim són els World Sport Games i, per tant, tindrem diferents actuacions des d’ara i fins a principis d’any com en les inversions que estan previstes pel 2019. Hi haurà una millora de la pista del pavelló del Temple, millora dels vestuaris del pavelló de Ferreries, de l’enllumenat, de les instal·lacions del camp de futbol, entre altres”, explica Meritxell Roigé. A més s’invertiran 464.000 euros per dur a terme la segona fase del WIN Complex Esportiu Tortosa que suposarà l’ampliació dels nous vestuaris, les pistes de pàdel, el solarium i la zona de wellness.

La principal inversió de 2019 serà la l’execució de la plaça de la Catedral en què l’Ajuntament hi invertirà 1.615.000 euros per tal de posar en valor les restes arqueològiques al subsòl. A més, se farà una inversió de 459.000 euros en la urbanització del barri del Castell.

L’alcaldessa ha apuntat també que s’ha doblat la inversió en les subvencions per rehabilitar edificis del centre antic, passant de 30.000 a 60.000 euros. A més, ha dit que insisteixen en la descentralització mantenint l’aposta pels pobles dels Reguers i Vinallop, on se millorarà el casal així com les aportacions a les EMD de Jesús, Bítem i Campredó.

El regidor d’Hisenda, Marià Martínez, ha explicat que s’ha reduït 1 milió d’euros el deute respecte l’any passat i Meritxell Roigé ha remarcat que aquesta reducció s’ha aconseguit sense haver de pujar els impostos. A més, han dit que el pressupost general pel proper 2019 serà de 70.401. 433 euros, gairebé el mateix que el del 2018.

Els pressupostos de 2019 s’aprovaran el proper 20 de novembre en un ple extraordinari a l’Ajuntament.