Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

L’Escola d’Art de Tortosa inaugura ‘Dimarts d’històries’, un espai de xerrades

Avatar photo

Amanda Cuesta, Neus Miró i Elena Blesa obriran les primeres sessions que es podran seguir per internet i tractaran sobre personatges, llenguatges, relats i pràctiques d’art, cultura i pensament

L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa inaugurarà el 9 de març Dimarts d’Històries, un nou espai virtual de xerrades teòriques sobre art en format de podcast il·lustrat. Amanda Cuesta, Neus Miró i Elena Blesa, docents i professionals del món de l’art, seran les encarregades de conduir les primeres sessions fins al mes de juliol.

Els podcasts tindran una durada aproximada de 45 minuts i es podran seguir gratuïtament al canal de YouTube de l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa els dimarts a partir de les 19 hores. Un cop finalitzi l’emissió, també es podran descarregar i escoltar a conveniència de cadascú.

Amanda Cuesta, historiadora de l’art, crítica i comissaria, parlarà de herstory, fent un recorregut per la vida i obra de 6 artistes per explicar les condicions de producció de les dones i els mecanismes d’invisibilització dels seus treballs artístics en relats patriarcals.

De la seva part, la també historiadora de l’art i comissaria Neus Miró farà una introducció a algunes pràctiques fotogràfiques en l’art contemporani, com per exemple l’ús de la imatge com a eina per mostrar una realitat, per instrumentalitzar-la o bé com a suport en la creació d’una ficció o relat versemblant.

Per últim, Elena Blesa, artista docent i investigadora de l’art, proposa fer una aproximació a l’art de finals del segle XX i principis del XXI per entendre la producció artística dels nostres dies i el diàleg que es genera amb la societat, analitzant el context cultural, polític, filosòfic i social que afecta certs moviments i tendències artístiques actuals.

Podeu consultar la programació completa de Dimarts d’Històries aquí.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

11 − 1 =

Notícia anterior

La mare que va matar la filla de 10 anys: “Ho veia tot negre i no volia que ella patís”

Notícia següent

La Fundació Fenosa presenta una exposició sobre l’amistat amb Josep Carner

Notícies relacionades