L’alumnat del centre d’educació especial Sant Jordi retorna a les aules per acomiadar el curs

El pla d’obertura dels centres de la Diputació ha estat el pas previ per poder obrir de nou les portes d’aquest centre públic de les Terres de l’Ebre que atén 55 alumnes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de l'exterior de l'escola d’educació especial de la Diputació a l'EMD de Jesús. CEDIDA

L’escola d’educació especial Sant Jordi de la Diputació de Tarragona a l’EMD de Jesús afronta l’última setmana del curs escolar amb un pla d’obertura adaptat a les necessitats de l’alumnat que atén. El pla elaborat específicament pel centre, amb la coordinació dels serveis de gestió acadèmica de la Diputació i seguint les indicacions del  Departament dEducació de la Generalitat, ha tingut molt en compte les necessitats de cadascun dels 55 alumnes que cursen els seus estudis al centre.

Amb una acció educativa presencial, de caràcter voluntari i en grups de màxim 2 alumnes, l’escola ha volgut donar suport a l’alumnat que finalitza una etapa educativa obligatòria i poder tancar el curs amb acompanyament personalitzat. Un total de 12 xiquets i xiquetes s’han acollit a l’opció de tancar el curs presencialment amb atenció individualitzada i personalitzada pels professionals de la unitat educativa o de l’equip tècnic. Per a la resta, s’ha continuat amb la docència telemàtica i el suport emocional a les famílies i l’alumnat, com s’ha dut a terme des dels primers dia del confinament. Tot i les dificultats del confinament les trobades virtuals han permès establir un vincle encara més fort entre els professionals i les famílies i l’alumnat.

L’escola d’educació especial Sant Jordi acull un total de 55 alumnes, amb alumnat amb escolaritat compartida i total. Un equip docent de 21 professionals de l’educació especial altament qualificat amb perfils diversos (mestres, educadores, psicòlegs, logopedes, treballadors social o fisoterapeutes) atén a l’alumnat que està a l’escola dels 3 fins als 21 anys. La formació educativa abasta l’educació obligatòria: infantil, primària i ESO i també oferta diferents programes de qualificació professional inicial com a una etapa educativa post-obligatoria. A més, realitza activitats especials, com la teràpia amb gossos, la musicoteràpia, el projecte intergeneracional o el grups de pares i mares.

L’accés al centre ve derivat des dels EAP (Equip d’Assessorament Psicopedagògic) del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a través d’un dictamen d’escolaritat. Les famílies interessades en que el seu fill o filla sigui derivat al CPEE Sant Jordi poden visitar el centre, on coneixeran d’aprop el funcionament, l’organització i els equipaments de què disposa. Per aquesta visita, i donada l’actual situació provocada per la COVID-19, cal demanar cita al telèfon: 977 500 817.