fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Ferran Bel (JxCAT) força el ‘no’ als transvasaments

Avatar photo

L'esmena presentada al grup de treball de reconstrucció econòmica al Congrés es va aprovar per àmplia majoria

Imatge de Ferran Bel al Congrés. Foto CEDIDA

El diputat ebrenc de Junts per Catalunya (JxCAT) al Congrés, Ferran Bel, va participar el passat dimecres al grup de treball de reconstrucció econòmica al Congrés, on Junts per Catalunya va presentar 41 esmenes per impulsar la reactivació. En aquesta línia, Bel, ha posat en valor que Junts per Catalunya ha estat l’únic grup que ha presentat una proposta per tal de fer posicionar els diferents grups en relació als transvasaments. “JxCAT forcem el no als transvasaments”, va manifestar el diputat.

L’esmena demanava que “la gestió i la planificació hidrològica es faci sense contemplar els transvasaments entre diferents conques hidrogràfiques”. “Tots els que pensin que el futur de l’aigua a l’estat i a Europa no ha de passar pels transvasaments han de votar a favor d’aquesta esmena”, va dir Ferran Bel, que va reivindicar que “el que no poden fer és votar en contra i després anar als territoris a dir que estan en contra dels transvasaments”. L’esmena presentada per Junts per Catalunya es va aprovar per àmplia majoria i només va comptar amb els vots en contra de C’s i el PP.

“Una vegada aprovat, ara cal que el govern del PSOE i PODEMOS ho respecti i que no autoritzi nous transvasaments, encara que siguin petits”, afirma Bel, que posa de relleu que “el consell de ministres no ha d’autoritzar el transvasament de Santander, sinó, no estaran respectant les resolucions del congrés”.

La resta d’esmenes de Junts per Catalunya anaven en la línia de generar activitat econòmica, el manteniment dels llocs de treball i la reactivació. També es va aprovar una altra esmena per tal de “prestar especial atenció a la rehabilitació dels habitatges als centres històrics de les ciutats.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El traspàs de la gestió de l’Hospital Sant Joan de Reus es farà efectiu aquest mes

Notícia següent

Vuit noves morts per Covid-19 a Catalunya

Notícies relacionades