En marxa, les obres d’arranjament de la coberta del Mercat Municipal de Tortosa

Els treballs permeten actuar sobre els elements de la teulada afectats pels efectes meteorològics, que provoquen filtracions d'aigua a l'interior del mercat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Tortosa està duent a terme tasques de millora de l’estanquitat de la coberta de l’edifici històric del Mercat Municipal. D’una banda, els treballs permeten netejar les canalitzacions de desguàs de la teulada i les baixants, per retirar-ne elements que puguen obstruir-les, com ara restes vegetals. De l’altra, l’actuació també se centra en les zones on les teules presenten deteriorament per l’afectació d’inclemències meteorològiques com el vent. Estes afectacions han comportat que en algunes zones de la teulada s’hi hagen produït filtracions d’aigua en episodis de fortes pluges, que ara seran corregides.

Ateses les característiques de la teulada del Mercat, les tasques comporten una logística complicada, ja que cal l’ús de maquinària elevadora de grans dimensions per pujar els materials necessaris així com per accedir fins als llocs on s’ha de fer la intervenció. L’actuació compta amb un pressupost de 48.319,11 euros.

El Mercat Municipal va ser inaugurat al 1887, a partir del projecte de l’arquitecte municipal Joan Abril i Guanyabens, conjuntament amb l’arquitecte Joan Torras i Guardiola, conegut com ‘l’Eiffel català’, que va ser responsable de la solució tècnica de l’estructura metàl·lica de la coberta. La seua única nau, rectangular, és coronada amb un sostre de doble vessant amb teula ceràmica àrab.

Periòdicament, el servei de Manteniment i Logística de l’Ajuntament de Tortosa du a terme tasques de millora i manteniment d’estos materials.