El Portal del Romeu, candidat a tresor del patrimoni cultural de Tortosa

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Portal del Romeu ha estat nominat aquest dijous dia 21 de maig candidat a tresor del patrimoni cultural de Tortosa.

El Portal del Romeu és l’únic dels portals interiors de la Tortosa Medieval que es conserva, tot i que ha estat reconstruit diverses vegades. Tradicionalment hi havia la creença que hi passava el camí de l’Ebre a Sant Jaume. Aquest fet està relacionat amb una llegenda medieval, recollida per Cristòfol Despuig, segons la qual la ciutat va ser defensada per part de les dones tortosines d’un intent dels sarraïns de recuperar la plaça.

Fins ara han estat nominats provisionalment candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa:

– Banda municipal de música

– Call jueu

– Capella de la Cinta

– Castell de la Suda

– Catedral

– Cucafera, els gegants i la cort de bèsties

– Festa del Renaixement

– Jota Tortosina

– Llibre dels Costums

– Llotja

– Mercat Municipal

– Museu (antic escorxador) i les edificacions modernistes

– Palau Episcopal

– Parc Teodor Gonzàlez

– Portal del Romeu

– Reials Col.legis

– Riu Ebre i la navegació fluvial

Qualsevol ciutadà de Tortosa, o que conegui la ciutat, pot presentar propostes de candidatura. Per a fer-ho ha d’escriure un correu electrònic a info@ccc.cat i detallar quina proposta de candidatura presenta. Si és possible acompanyar una fotografia de l’element que es presenta com a candidat. La data màxima de presentació de candidatures és el dia 22 de maig.

La campanya d’elecció i promoció “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” es duu a terme com a pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021. Està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col.laboració de l’ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya “7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa” és el de promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits. També, establir noves rutes turístiques que permetin als visitants conèixer la riquesa patrimonial de Tortosa alhora que es promou la participació ciutadana.