El govern de Tortosa referma la necessitat de la subtitució de l’arbrat a l’avinguda Colom pel risc de caiguda

Les branques superiors dels arbres presentaven un deteriorament per podridura que podia provocar la caiguda de branques de grans dimensions

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El govern municipal de Tortosa referma que l’actuació que s’està duent a terme per a la substitució de l’arbrat de l’avinguda Colom, a Ferreries, era necessària davant el risc que existia per la possibilitat de caiguda de branques de grans dimensions.

Els treballs efectuats així ho han pogut confirmar: l’extracció de l’arbrat vell ha permès certificar que els exemplars tenien l’interior podrit, amb cavitats que en alguns casos eren considerables. Un fet que, amb episodis de pluja abundant o de forts vents, podien provocar caigudes de branques que podien afectar béns materials o fins i tot posar en risc la integritat de les persones. De fet, ja s’havien produït caigudes de branques que havien ocasionat desperfectes en vehicles estacionats al mateix vial.

La majoria de les patologies existents es trobaven a les parts aèries: a les branques que sortien dels troncs i que configuraven la capçada de l’arbre. En altres exemplars l’afectació era més elevada i es feia palesa també a la base del tronc.

Les tasques de poda anual que es realitzen a l’arbrat de la ciutat ja havien permès detectar signes de la descomposició de la fusta en les besses primàries i secundàries en els arbres de l’avinguda Colom, fet pel qual era necessària l’actuació de sanejament.

L’actuació continua en marxa i té com a finalitat replantar arbres al llarg de tota l’avinguda Colom, entre el carrer de Tarragona i l’avinguda de Marcel·lí Domingo (C-12).

En els últims anys, l’Ajuntament de Tortosa ha plantat més de 400 arbres en diverses actuacions al conjunt de la ciutat.