Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

Tortosa inicia el procés per millorar el polígon industrial Catalunya Sud

Avatar photo
La Generalitat impulsa aquesta àrea de 675 hectàrees, situada entre Tortosa i l’Aldea, amb capacitat per oferir parcel·les de gran format
El Departament de Territori ha iniciat el procés participatiu previ a la redacció del nou pla director urbanístic d’activitat econòmica (PDUAE) per reordenar i potenciar l’àmbit industrial Catalunya Sud, una àrea de 675 hectàrees situada entre Tortosa i l’Aldea. Avui ha tingut lloc a l’aula didàctica del Museu de Tortosa una sessió informativa oberta a la ciutadana amb la participació del director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, i l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, entre altres.

“Es recolliran les opinions de la ciutadania per tal d’enriquir el projecte i que el pla director urbanístic del Catalunya Sud inclogui la mirada de tota la ciutadania en relació amb el model de desenvolupament econòmic”, ha explicat l’alcalde. Al marge de la sessió d’avui a Tortosa, ahir se’n va fer una altra a l’Aldea i durant el mes de març es faran altres trobades presencials adreçades a un sector econòmic i social (veïnat, ramaders i agricultors) o centrada en un tema, com ara el model econòmic i d’espais oberts. A més, el procés participatiu també és telemàtic, a través del portal participa.gencat.cat, on la ciutadania interessada pot omplir un qüestionari. També s’enviarà un qüestionari específic a les dones que treballen al polígon Catalunya Sud per comptar amb la seva opinió des de la perspectiva de gènere.

El PDU ordenarà una àrea de 675 hectàrees, de les quals la meitat es destinaran a empreses i activitat econòmica, mentre que la resta seran zones verdes i equipaments. La seva redacció s’emmarca en l’estratègia de sòls d’activitat econòmica del govern, que pretén impulsar polígons industrials amb capacitat per oferir parcel·les de gran format en llocs amb bona connexió amb la xarxa d’infraestructures. En aquest sentit, el PDU delimitarà i concretarà l’ordenació de tota l’àrea d’activitat econòmica i efectuarà la reserva de sòl necessària per una terminal intermodal de mercaderies.

La implantació de l’empresa Kronospan, dedicada a la fabricació de taulers d’aglomerat per al sector del moble, en una parcel·la situada a la banda de Tortosa del polígon, és una oportunitat per potenciar tot aquest sector d’activitat econòmica. A més, Kronospan va comprar a l’Incasòl quatre parcel·les més contigües, situades a la banda de l’Aldea del mateix polígon. Una compra que servirà per a la futura ampliació de les seves instal·lacions, una vegada tramitat el corresponent instrument urbanístic. La presència de Kronospan impulsarà la creació de llocs de treball directes i indirectes, tenint en compte que seran necessàries altres indústries complementàries properes.

Precisament, aprofitant aquest paper d’indústria tractora de nova activitat, així com la voluntat del govern d’ubicar empreses considerades estratègiques per dinamitzar l’economia del país, el Departament de Territori treballa en la redacció d’un instrument de planejament supramunicipal per reordenar i potenciar tot el polígon Catalunya Sud. “El 2024 serà un any clau per l’aprovació de l’ampliació del polígon industrial Catalunya Sud, que permetrà l’arribada de noves empreses a la ciutat i que serà motor de l’economia del futur de les Terres de l’Ebre”, ha conclòs l’alcalde.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desallotgen dos edificis de Santa Coloma per l’aparició d’esquerdes

Notícia següent

L’Associació de Veïns de la Creu Alta de Sabadell estrena nou local social

Notícies relacionades