fbpx

Tortosa duu a aprovació l’adhesió a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica

Avatar photo

Tortosa no es vol quedar enrere en el pla de recuperació de la memòria històrica impulsat des del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i, és per això, que durà a aprovació al proper ple ordinari del mes de desembre l’adhesió del municipi a la Xarxa d’Espais de Memòria Democràtica de Catalunya.

Aquesta és una condició necessària per a poder fer el pas definitiu per a integrar-se al Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE). A més, també passaran a formar part de la Xarxa Mai Més, vinculada a l’Associació Amical de Mauthausen, que té la voluntat de coordinar polítiques públiques de memòria a l’àmbit local a través de les històries dels deportats i impartint programes a centre eductius o entitats. Un fet que permetrà que el consistori pugui beneficiar-se de les ajudes, subvencions per a la recerca, suport tècnic i assessorament que ofereix aquesta associació.

Així ho ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Mar Lleixà, i del segon tinent d’alcalde, Víctor Grau, a la roda de premsa prèvia al plenari del dilluns.

 

Altres punts del ple de desembre

El ple també debatrà la proposta d’acord de la delegació de competències en matèria de transferència, transport i tractament de la fracció de la resta i l’orgànica al Consell Comarcal del Baix Ebre, per tal de renovar-ne el conveni.

Pel que fa a l’apartat de mocions, en aquesta ocasió, la CUP en presenta una per la inclusió de clàusules socials en la contractació pública i Junts per Tortosa en duu dues sobre la gratuïtat de les llars d’infants municipals i sobre l’ampliació del pàrquing de l’Hospital Verge de la Cinta.

Jordan ha aprofitat l’ocasió per informar de l’aprovació dels pressupostos del 2024 que s’està duent a terme aquest matí a la Diputació de Tarragona. En aquest cas, es destinarà una partida de 100.000 € per fer una edició especial de l’ExpoEbre 2024 que estarà centrada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. A més, es destinaran 63.000 € per a la restauració de la cúpula de l’absis de la Catedral i 30.000 € per adquirir mobiliari i equipament informàtic per al Casal de Jubilats de l’EMD de Bítem.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tàrrega podrà urbanitzar el polígon industrial Boscarró

Notícia següent

Tarragona presenta ‘El pont de desembre és l’estrella’

Notícies relacionades