El Seprona i la Policia Local de Tortosa investiga captures d’aus protegides

Avatar photo

Els dos veïns del municipi estan sent investigades per delictes de caça i contra la fauna

El dispositiu policial conjunt es va disposar aquest cap de setmana passat, ja que s’havia tingut coneixement que es podia estar realitzant caça furtiva d’aus fringíl·lides protegides, per silvestrisme, que consisteix a emprar ocells engabiats que amb el seu cant atrauen, a altres, a llocs on s’han disposat unes trampes amb cola o lliga, que impedeix a les aus volar.

Es van desplegar agents policials a la zona coneguda com el Rastre i els seus voltants, al terme municipal de la capital del Baix Ebre. D’aquesta manera, els agents van sorprendre dos veïns de Tortosa en plena acció de caça furtiva, utilitzant mètodes prohibits com els citats i tan perjudicials per a les aus, que es veuen sorpreses enganxades a l’esquer.

 

Es va procedir a investigar penalment els autors, responsables de delictes de caça i contra la fauna, tipificats al Codi Penal. Es van presentar diligències penals al Jutjat en funcions de Guàrdia dels de Tortosa, confeccionant igualment les corresponents denúncies administratives que es van traslladar al Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat a Terres de l’Ebre.

Les arts de caça il·legals, com ara varetes i la cola o lliga, on els animals queden atrapats després d’acostar-se pel cant de l’au esquer engabiada, van ser intervingudes.

Les aus capturades, que es trobaven en perfectes condicions, tres exemplars de gafarró (serinus serinus) i una cadernera (carduelis carduelis), van ser alliberades al medi natural, al costat de l’ocell cantor, un exemplar d’ocell fringíl·lid de tipus papamosques gris (muscícapa striata), que està inclòs al Catàleg Nacional d’Espècies Amenaçades d’Especial Protecció.

La directiva de la Unió Europea, relativa a la protecció de les aus, obliga Espanya a establir mesures per a la conservació d’espècies que viuen en estat salvatge, per la qual cosa les diferents comunitats autònomes han deixat d’autoritzar la caça i la captura d’aus canores als seus respectius territoris.

La Guàrdia Civil posa a disposició del ciutadà el telèfon 062 per comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o qualsevol afectació al medi ambient, disponible les 24 h, cada dia de l’any, comptant amb especialistes en protecció de la natura distribuïts a diverses Unitats radicades a la província de Tarragona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twelve − 5 =

Notícia anterior

Jordi Pérez demana el vot per al PSC: ‘Perquè tenim el millor projecte de govern’

Notícia següent

Francesc Juzgado: “Tenim la nostra atenció i objectius centrats en les persones”

Notícies relacionades