Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

Reobren el cas de la cooperativa de Tivissa

Insta el jutjat de Falset a investigar la disposició de diners de l'entitat al compte particular de la parella

L’Audiència de Tarragona ha estimat el recurs d’apel·lació de l’Associació d’afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa de Tivissa (Ribera d’Ebre) contra el sobreseïment provisional de la instrucció.

El jutjat provincial veu indicis de la implicació del marit de la gerent difunta en el delicte. Insta el jutjat instructor número 1 de Falset a practicar noves diligències i a prendre declaració com a investigat a l’home de la responsable de la cooperativa.

En concret, es demana investigar la presumpta disposició als comptes particulars de la parella de prop de 20.000 euros de l’entitat. L’auditoria que es va fer després de la fallida va determinar que faltaven 1,1 milions d’euros.

L’Audiència Provincial de Tarragona avala que “existeix un marc potencial d’investigació” que no s’ha practicat en les diligències prèvies del cas al jutjat de Falset i considera el sobreseïment de la causa “com a prematur i injustificat”. Els magistrats fan referència a la documentació presentada, el 7 i 13 de gener del 2020 per part de l’acusació, amb indicis de la participació del marit de la gerent de la cooperativa de Tivissa en els fets comesos.

Els documents assenyalen la presumpta disposició de 6.890,29 euros de la cooperativa per a finalitats particulars, articulada amb 98 rebuts, i 12.343,1 euros que s’havien desviat al compte particular del matrimoni, a través de 238 rebuts. L’auto d’instrucció no es pronuncia sobre aquests presumptes fets, però l’Audiència hi veu indicis per iniciar noves diligències.

El cas es va destapar l’abril del 2019 quan es van bloquejar els comptes dels socis de la secció de crèdit. La gerent de l’entitat va morir dues setmanes abans que es fes pública la situació financera de la cooperativa i el jutjat instructor de Falset va declarar el sobreseïment de la causa, l’octubre passat, per l’extinció de responsabilitat penal de la dona.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament d’Alcover aprova definitivament l’ordenança de la Vall del riu Glorieta

Notícia següent

S’allarga la campanya de cribratges massius al Solsonès

Notícies relacionades