La Ràpita homenatja els 40 d’anys de formació aqüícola

Ahir la tarda, a l’Auditori Sixto Mir es va dur a terme l’acte de celebració de la VII Nit de l’Ensenyament de la Ràpita, en el qual es van homenatjar els 40 anys de formació aqüícola a Sant Carles de la Ràpita. A l’acte, va assistir el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep González Cambray, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, la directora dels Serveis Territorial d’Educació de les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, i alguns regidors i regidores del consistori.

En el seu parlament l’alcalde va donar l’enhorabona a totes les persones homenatjades i va adreçar-se a l’alumnat reconegut per animar-lo a “seguir esforçant-se per retrobar-los l’any vinent en una tarda tan bonica com la d’avui, ja que són la prova de la qualitat dels centres educatius rapitencs”. Caparrós va manifestar l’interès del consistori en què el conseller tingui “la Ràpita més present, ja que continuen havent necessitats que s’han de resoldre conjuntament”. “Formeu-vos i seguiu estudiant, perquè sou vatros qui haureu de liderar el proper futur amb la vostra intel·ligència i implicació”, va concloure l’alcalde adreçant aquestes paraules al jovent.

D’altra banda, el conseller va afirmar que “un mestre o una mestra et pot canviar la vida” i va fer referència a l’Albert Camus, Premi Nobel de Literatura l’any 1957. Cambray va explicar que “quan Camus va rebre el Nobel, va escriure al seu mestre per agrair-li la seva generositat per persistir en la idea que havia de continuar estudiant i per fer-li costat en tot moment. En la seva carta de resposta, el mestre li va dir que el seu únic mèrit havia estat estimar a tots els seus alumnes per igual”. El conseller va fer esment a aquesta història per remarcar que “l’aprenentatge que ens queda és que educar és estimar”.

En la menció als 40 anys d’estudis aqüícoles, el director de l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya, Oscar Vallejo, va fer un repàs a la trajectòria de tants d’anys formant en aquest àmbit. Tot seguit, es va homenatjar quatre professors que van tenir un paper molt important en els estudis d’aqüicultura: Mercè Millán, Jordi Quintano, Natxo Salord i Núria Prades; així com als alumnes de la primera promoció: Josep Badia, Pepa Sancho, Xavier Vidal i Juan José Abilio.

Per continuar, es va fer un reconeixement al professorat jubilat per la seva tasca en els centres educatius de la Ràpita i a l’alumnat dels diferents centres que, durant el curs 2021/2022, van destacar per motius acadèmics, van guanyar algun premi o es van situar en els rànquings més alts de certàmens a nivell nacional. Cal destacar també les dues peces musicals que va tocar l’alumnat de l’Escola de l’Agrupació Musical Rapitenca per obrir i tancar l’acte; el refrigeri preparat per part de l’alumnat de l’Escola Pons; i la decoració de l’escenari a càrrec de l’equip de la Llar d’Infants Xip Xap.

Albert

Missatges recents

Xavier García Albiol enviat a judici per prevaricació per la instal·lació irregular d’antenes de telefonia

El titular del jutjat d'instrucció 4 de Badalona acorda l'obertura de judici oral pel 'Cas…

3 minuts fa

L’explosió d’un patinet elèctric provoca un incendi en un pis de Lleida

Un patinet elèctric s'ha incendiat aquest dimarts mentre es carregava en un pis de Lleida,…

7 minuts fa

Habiliten un centre d’acollida per als afectats per l’incendi de Rubí

Un club de petanca proper a l'edifici incendiat a Rubí s'ha habilitat com un petit…

20 minuts fa

Manresa se suma a ‘L’hora del Planeta’ i apaga la llum de la Seu, la Cova i l’Ajuntament

Aquest dissabte, 25 de març, l’Ajuntament de Manresa apagarà l’enllumenat ornamental dels edificis i monuments…

33 minuts fa

Un camió de gasoil bolca a l’AP-7 i pateix una fuita

Un camió carregat amb 32.000 litres de gasoil ha bolcat aquest dimecres a la tarda…

34 minuts fa

Una ruta musical que té a Picasso com a protagonista omplirà la Part Alta de Tarragona

Un projecte comú de l’Escola i Conservatori de Música i de l’Institut Pons d’Icart de…

38 minuts fa

Esta web utiliza cookies.