fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

L’Ajuntament de la Ràpita contracta 6 persones en situació d’atur

Avatar photo

Les persones contractades s’han incorporat aquest mes de juny per dur a terme serveis de caràcter públic i d’interès social amb un contracte d’un any de durada a temps complet

L’Ajuntament de la Ràpita ha contractat sis persones mitjançant una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a la contractació de persones en situació d’atur. El programa Treball i Formació pretén contractar de forma temporal a persones en situació d’atur per promoure la inserció laboral dels col·lectius en risc o situació d’exclusió social, i així, garantir més oportunitats d’ocupació entre aquells col·lectius especialment vulnerables.

El programa està adreçat a persones de cinquanta-dos anys o més que estiguin en situació d’atur (línia MG52) i a persones aturades de llarga durada (línia PANP) inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO). Les sis persones participants s’han incorporat al mes de juny a Secretaria, Serveis Tècnics, Serveis Socials, Cultura, Joventut i Brigada Municipal de l’Ajuntament de la Ràpita per dur a terme serveis de caràcter públic i d’interès social, que consistiran a prestar suport en tasques administratives a les àrees adscrites, i tasques de neteja i condicionament d’espais i equipaments d’ús públic a la brigada.

Els contractes subscrits són de dotze mesos de durada a temps complet (100% de la jornada), amb l’objectiu que aquestes persones en situació d’atur i més allunyades del mercat de treball, o bé amb més dificultats per accedir-hi, millorin la seva ocupabilitat facilitant-los les competències professionals mitjançant el contracte de treball i el desenvolupament de les tasques professionals. A més a més, disposen d’acompanyament amb la finalitat de donar suport a la inserció laboral de les persones participants amb accions d’orientació i d’intermediació laboral per millorar l’ocupabilitat en finalitzar els contractes.

Els participants d’aquest Programa han estat derivats de l’Oficina de Treball al Montsià a Amposta en estar inscrits al SOC com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO), ja que es trobaven en situació d’atur i amb dificultats d’accedir al mercat de treball o allunyades d’aquest mercat per les dificultats d’accedir-hi.

Aquesta actuació està impulsada i subvencionada pel SOC i finançada al 100% pel Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19. En total es destinen 141.200,64 euros a aquest programa ocupacional que el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de la Ràpita.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tornen les Serenates al pati del Castell de Vilanova i la Geltrú

Notícia següent

Tarragona dignifica els accessos a la ciutat amb el projecte de naturalització de les principals rotondes

Notícies relacionades