PSC Terres de l’Ebre denuncia una modificació a traició del Fons Nuclear

El Govern hauria afegit "per la porta del darrere" una possible reforma de la llei per tornar al 20% de recaptació en lloc del 50% acordat al desembre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El diputat socialista i alcalde de Batea (Terra Alta), Joaquim Paladella, ha denunciat aquest divendres que el Govern de la Generalitat hagi inclòs en la llei d’acompanyament als pressupostos una modificació del Fons de Transició Nuclear.

 

Segons Paladella, ERC hauria afegit “per la porta del darrere” una possible reforma de la llei per tornar al 20% de recaptació, després que a mitjans de desembre, el Parlament decidís ampliar-ho fins al 50%.

 

Per tot, Paladella ha demanat la dimissió del delegat del Govern Albert Salvadó en considerar que “ha enganyat a tot el territori”. Des del PSC Terres de l’Ebre han anunciat que no permetran que “ERC canviï la llei del Fons Nuclear”.

 

En cap moment el PSC ha negociat la modificació de la llei del Fons Nuclear“, ha denunciat Paladella, qui considera que “és una deslleialtat” per part d’ERC. Els socialistes han defensat que “el 50% és inamovible” i que “aquests diners es quedaran al territori molt a pesar d’ERC”. “No entenc com ERC de l’Ebre ho permet”, ha criticat Paladella, qui considera que aquesta decisió implica “anar en contra de la gent”.

 

El diputat socialista s’ha mostrat escèptic amb la postura del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, amb qui la setmana passada es conjuraven a apressar l’activació del Fons de Transició Nuclear al més aviat possible. “M’ha enganyat a mi i a tot el territori”, ha lamentat Paladella. Per qui ERC no ha cregut en el projecte i, per això, no tenien “pressa a desenvolupar la llei”.

 

Per la seva banda, el primer secretari de la Federació de l’Ebre del PSC, Manel de la Vega, ha demanat “una explicació urgent al delegat del Govern del perquè volen trair al territori”. De la Vega ha assegurat que el PSC votarà en contra “de tot el que no sigui portar més diners a l’Ebre”.

 

ERC assegura que manté el compromís de fer efectiu el 50% del Fons Nuclear

La diputada ebrenca d’ERC, Maria Jesús Viña, ha rebutjat les crítiques del PSC acusant el Govern d’incloure en la llei d’acompanyament als pressupostos una modificació del Fons Nuclear per tornar al 20% de recaptació.

 

Viña ha defensat que la llei de mesures fiscals i financeres, on s’incloïa aquest percentatge, va rebre l’aval del Consell del Treball Econòmic i Social de Catalunya (CETSC) el passat 1 de desembre del 2022, quan el Parlament encara no havia aprovat la modificació de la llei de Fons de Transició Nuclear.

 

Assegura que el Govern manté el compromís de “complir amb el nou topall del 50%” i que les crítiques per part dels partits a l’oposició es deuen a un “intent recargolat de fer soroll”.