Prop d’un centenar de persones rebutgen la massificació eòlica de la Terra Alta

L'Associació Terra Alta Viva denuncia la instal·lació de tres centrals antigues i la projecció de 14 parcs nous

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Participants en l’acció reivindicativa per denunciar la massifiació eòlica a la comarca de la Terra Alta. ACN

Prop d’un centenar de persones han denunciat aquest diumenge la massificació eòlica de la Terra Alta en una acció cultural i reivindicativa impulsada per l’Associació Terra Alta al celler Bernavi a Vilalba dels Arcs. El col·lectiu rebutja la instal·lació dels parcs dels Barrancs, Punta Redona i Tres Termes, que es van començar a tramitar amb l’antic decret de renovables conegut com el de les ZDP (Zones de Desenvolupament Prioritari).

“Tot i les dues mocions acordades i la unitat política que hi havia dins de la comarca contra la massificació no s’ha fet complir”, ha lamentat la seva portaveu, Marta Martínez. També ha assegurat que lluitaran per aturar els catorze nous projectes projectats.

En la protesta, hi ha hagut actuacions musicals i visites guiades a l’Espai de la Batalla de l’Ebre dels Barrancs. L’historiador i doctorant en història contemporània per la Universitat de Barcelona Aitor Garcia ha explicat que la zona on es vol ubicar els aerogeneradors és una àrea on es troben les crestes fortificades, perquè es tracta d’un dels punts per on va avançar la tercera divisió republicana durant la batalla de l’Ebre. També ha destacat que hi ha fosses humanes. Per això, considera que seria un “error” la instal·lació de les centrals.