Les patates braves d'un restaurant tarragoní lluiten per esdevenir les millors del món

Aquesta proposta ha estat l'única catalana en arribar a la final del VI Concurs Internacional d'Elaboració de Patates Braves

16 de setembre de 2025 a les 12:58h
Actualitzat: 16 de setembre de 2025 a les 13:03h
Imatge: Fran M.
Imatge: Fran M.

Un restaurant de la província, es troba lluitant per demostrar que les seves patates braves són les millors del món. Estem parlant de Lo Punyetero, un establiment situat a la Plaça de l'Ajuntament de Tortosa, que ha esdevingut un dels 16 finalistes que competiran el pròxim 29 de setembre a la gran final del VI Concurs Internacional d'Elaboració de Patates Braves, que se celebrarà a Palència. De fet, aquesta proposta ha estat l'única catalana en arribar a la final del concurs.

Al capdavant del restaurant i d'aquesta creació culinària que molts defineixen com a "espectacular", es troba el xef Nil Aragonés, un jove que amb tan sols 27 anys ja compta amb una gran experiència professional en restaurants destacats com El Celler de Can Roca o Tast, a Manchester. Ara, Aragonés lidera el seu propi negoci, amb una proposta gastronòmica que barreja la tradició amb tocs moderns i atrevits, i el seu plat estrella, aquestes ja famoses "Patates Punyeteres", han estat seleccionades per aquesta distingida competició. 

Una proposta única

Aquesta creació està formada per daus grans de patata agria en doble cocció, primer confitades i posteriorment fregides per aconseguir un interior melós però un exterior cruixent. S'acompanyen d'un sofregit de greix de xoriç de Lleó amb ceba caramel·litzada, pebre vermell i un toc de Brandi, a més d'una maionesa picant d'all confitat. El plat acaba coronat amb encenalls de xoriç i un toc de cebollí fresc. 

patates lo punyetero
Imatge: Ruth Martínez

Jurat de categoria i un públic amb opinió

Els 16 finalistes, provinents de diverses províncies espanyoles, competiran en una jornada on el jurat, format per experts com Aarón Ortiz (Restaurant Kabo), el xef Peña (Sibaritas Klub), Raúl del Moral (Fundació Escola Internacional de Cuina) i els creadors gastronòmics Sezar Blue i Charlito Cook, valoraran les propostes segons criteris com el sabor, la viabilitat en barra o sala, l’estètica i l’originalitat. A més, hi haurà una votació popular per determinar el favorit dels assistents.

El certamen oferirà premis de fins a 1.500 euros, productes gastronòmics, un vídeo-reportatge professional valorat en 500 euros i obres de l’artista Antonio Guzmán Capel. A més, es premiaran la innovació i l’estètica de les elaboracions, juntament amb una menció especial del jurat popular.

Sobre l'autor
Maria Lorenzo foto
Maria Lorenzo
Veure biografia
El més llegit