Un restaurant de la província, es troba lluitant per demostrar que les seves patates braves són les millors del món. Estem parlant de Lo Punyetero, un establiment situat a la Plaça de l'Ajuntament de Tortosa, que ha esdevingut un dels 16 finalistes que competiran el pròxim 29 de setembre a la gran final del VI Concurs Internacional d'Elaboració de Patates Braves, que se celebrarà a Palència. De fet, aquesta proposta ha estat l'única catalana en arribar a la final del concurs.
Al capdavant del restaurant i d'aquesta creació culinària que molts defineixen com a "espectacular", es troba el xef Nil Aragonés, un jove que amb tan sols 27 anys ja compta amb una gran experiència professional en restaurants destacats com El Celler de Can Roca o Tast, a Manchester. Ara, Aragonés lidera el seu propi negoci, amb una proposta gastronòmica que barreja la tradició amb tocs moderns i atrevits, i el seu plat estrella, aquestes ja famoses "Patates Punyeteres", han estat seleccionades per aquesta distingida competició.
Una proposta única
Aquesta creació està formada per daus grans de patata agria en doble cocció, primer confitades i posteriorment fregides per aconseguir un interior melós però un exterior cruixent. S'acompanyen d'un sofregit de greix de xoriç de Lleó amb ceba caramel·litzada, pebre vermell i un toc de Brandi, a més d'una maionesa picant d'all confitat. El plat acaba coronat amb encenalls de xoriç i un toc de cebollí fresc.

Jurat de categoria i un públic amb opinió
Els 16 finalistes, provinents de diverses províncies espanyoles, competiran en una jornada on el jurat, format per experts com Aarón Ortiz (Restaurant Kabo), el xef Peña (Sibaritas Klub), Raúl del Moral (Fundació Escola Internacional de Cuina) i els creadors gastronòmics Sezar Blue i Charlito Cook, valoraran les propostes segons criteris com el sabor, la viabilitat en barra o sala, l’estètica i l’originalitat. A més, hi haurà una votació popular per determinar el favorit dels assistents.
El certamen oferirà premis de fins a 1.500 euros, productes gastronòmics, un vídeo-reportatge professional valorat en 500 euros i obres de l’artista Antonio Guzmán Capel. A més, es premiaran la innovació i l’estètica de les elaboracions, juntament amb una menció especial del jurat popular.