Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Paladella alerta de les conseqüències en el retard del pagament dels ajuts al sector primari

Avatar photo
El diputat del PSC li va demanar al Conseller David Mascort que compleixi l’acord del Parlament d’agilitzar el pagament dels ajuts als pagesos i ramaders

“Li demanem, li preguem que ho faci conseller, no enganyem als pagesos, almenys no en el nostre nom. Molts dels ajuts, com per exemple els Ecorègims van lligats a la gestió. Si som més eficaços, més eficients, més ràpids amb la gestió dels expedients els pagesos podran cobrar més prompte. Ho necessiten i no ens podem disculpar en la dificultat de la gestió, ja que qui paga les conseqüències és qui menys culpa té, els pagesos i ramaders”. Li va recriminar Joaquim Paladella al Conseller

Ens estem jugant el futur d’un sector vital per Catalunya, i crec que el mínim que poden fer és esforçar-se a ajudar, és el mínim que se li pot exigir, ser més eficaços, més eficients i escurçar els terminis dels pagaments dels ajuts als nostres pagesos”.

Amb aquesta conjuntura i amb aquests retards pren també excepcional importància, el finançament mitjançant crèdits de l’Institut Català de Finances ( L’ICF).  El retard en el pagament als professionals del camp implica que s’hagin de finançar per no veure aturada l’activitat econòmica. En aquest sentit, Joaquim Paladella va reclamar que: “es destinin més recursos econòmics per part de l’ICF, ja que els actuals són insuficients donat que la partida econòmica es va esgotar en pocs dies”.

“Estem preocupats Sr. conseller, hi ha tant per fer, i ni tan sols són capaços d´ajudar amb donar un respir al sector per després afrontar els problemes més estructurals amb més solvència i tranquil·litat. Aquesta és una crisi, que pot deixar molta gent fora del sector, estem en una cruïlla en la que no ens podem permetre perdre el camí de la bona direcció, per una mala o insuficient gestió”. Va reblar el diputat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ordino organitza dues activitats per difondre la lectura i l’art

Notícia següent

Roda de Berà paralitza temporalment les obres de rehabilitació de Cal Guivernau

Notícies relacionades