Movem Tortosa demana una millor distribució de papereres al municipi

També insisteix en la necessitat d'instaurar la figura de l'agent cívic

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Movem Tortosa ha presentat avui les dues mocions que defensarà al proper ple del  mes de febrer. La primera de les propostes fa referència a la neteja de la ciutat, on el  primer partit de l’oposició demana una distribució equilibrada de les papereres i la  implantació de la figura de l’agent cívic. La segona de les mocions que portaran a debat està lligada a la recentment aprovada Llei de Barris Verds, on s’insta l’Ajuntament a  començar a treballar en un projecte per atreure les inversions previstes per la nova  normativa.

La proposta sobre la neteja, que demana una racionalitat en la disposició de les  papereres, es basa en una diagnosi via geolocalització duta a terme per Movem Tortosa  de totes les papereres de la ciutat. El resultat evidencia que les mateixes estan  ubicades de forma irracional en molts casos, sent excessives en uns llocs, insuficients  en d’altres i a vegades fins i tot, inexistents.

 

A més a més de demanar una ubicació racional de les papereres que respongui a les  necessitats reals de la ciutat i que contribueixi a reduir l’incivisme, la proposta també  demana incorporar de manera progressiva i de forma estratègica en determinades  zones, papereres que incloguin la funció recicladora.

Per altra banda, Movem Tortosa també ha examinat al contracte de neteja vigent de  23.0000.000 euros en 10 anys i ha pogut constatar certs incompliments, com l’homogeneïtat de les papereres o la manca de papereres per dipositar excrements de  gossos per arribar al mínim fixat per contracte.

 

Addicionalment, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, també ha defensat una  vegada més la implantació de l’agent cívic, tenint en compte que la neteja és una de  les principals inquietuds de la ciutadania. En aquest sentit, Jordan considera “que per  contribuir a conscienciar la ciutadania i el món escolar és del tot necessari sumar a la  distribució equilibrada de paperers la figura de l’Agent Cívic i la implicació de la Policia  de Barri; no per sancionar, sinó per informar i fer pedagogia”.

Cal recordar que Movem Tortosa va presentar el passat mes d’octubre una moció que  tenia per objectiu evitar el desbordament de contenidors i papereres. Una proposta  aprovada pel Plenari. Tanmateix, el primer partir de l’oposició també va portar a debat  al Ple municipal una proposta que demanava la reordenació de les papereres l’any  2017. Una proposta similar a la present, que en aquest cas va ser votada en contra  pel govern municipal de PdeCAT i ERC.