Móra la Nova treballa en la creació d’un pla local d’habitatge

El procés de creació d’aquest pla inclou mecanismes de participació ciutadana

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de Móra la Nova està elaborant el Pla Local d’Habitatge de la població. Aquest instrument està contemplat en la llei del dret a l’habitatge i serveix per determinar la política municipal respecte a aquest àmbit.

El pla fa una anàlisi de la situació de l’habitatge al municipi. A partir de l’anàlisi construeix una diagnosi i, finalment, defineix els objectius, estratègies i  programes concrets per donar resposta a les necessitats detectades, amb l’objectiu de fomentar l’assoliment del dret dels ciutadans a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

El procés de creació d’aquest pla inclou mecanismes de participació ciutadana, per tal de poder conèixer de primera mà les necessitats en matèria d’habitatge al municipi. Un d’aquests mecanismes és una enquesta anònima que ja està disponible als perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament. A més, es faran tallers i reunions específiques amb diferents col·lectius com els joves, la gent gran, les associacions, etc. D’aquesta manera, es podran recollir les necessitats i opinions d’aquests grups.

“És prioritari pel consistori elaborar aquest pla per poder respondre a les necessitats habitacionals dels nostres convilatans. I, per això, demanem a tothom que participi de l’enquesta, així com, de les reunions. És molt important recollir totes les opinions per poder tenir el millor pla d’habitatge que els moranovencs i les moranoveques es mereixen”, ha explicat l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné.

Concretar el marc de les polítiques municipals d’habitatge és crucial per poder accedir a subvencions de les diverses administracions sobre aquesta matèria. La previsió és que aquest pla estigui acabat a finals d’enguany.