Móra d’Ebre estrena una ruta i un mirador sobre el Galatxo del Subarrec

També s’han instal·lat plafons divulgatius sobre els valors ecològics d’aquest entorn natural

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial dels Ocells, aquest cap de setmana la població riberenca de Móra d’Ebre estrena un mirador sobre el galatxo de l’illa fluvial de Subarrec. Després d’haver retirat més de 500 m2 de canya exòtica, s’ha ubicat una pantalla d’observació amb una rampa i passera d’accés que permet als visitants observar a la fauna en el seu hàbitat sense destorbar-la. L’equipament disposa també de plafons amb imatges sobre les espècies de fauna que s’hi poden observar i sobre biodiversitat a l’illa de Subarrec.

La zona s’ha restaurat també amb la plantació de vegetació autòctona de ribera (aubes), la instal·lació d’una tela per evitar el rebrot de canya i la instal·lació d’uns bancs a l’entorn de l’albereda existent. També s’ha senyalitzat tot l’itinerari des de la població de Móra d’Ebre i s’han instal·lat plafons divulgatius sobre els valors ecològics d’aquest entorn natural: geologia, evolució històrica de les illes fluvials…

El conjunt d’aquestes actuacions d’ús públic se sumen a les de conservació d’hàbitats i espècies dutes a terme als espais fluvials de Móra d’Ebre que s’han centrat en el control d’espècies exòtiques com l’auró americà, la canya, la bardana borda o la cuscuta, que estan proliferant especialment a les illes fluvials, desplaçant al bosc de ribera autòcton com són les alberedes, tamarigar i salzedes.

Les actuacions han estat finançades per l’Ajuntament de Móra d’Ebre amb els ajuts als espais naturals protegits de la Generalitat de Catalunya, les ha dut a terme l’Associació l’Aube.