Sant Jaume d’Enveja obre l’alberg per l’aïllament de temporers i afectats per la covid-19

L'equipament, gestionat per la Creu Roja, pot acollir una cinquantena d'usuaris

Sant Jaume d'Enveja obre l'alberg per l'aïllament de temporers i afectats per la covid-19. GENERALITAT

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert aquesta setmana un nou equipament a Sant Jaume d’Enveja (Montsià) per acollir persones i famílies afectades per la covid-19 que no disposen d’un domicili adient per garantir un aïllament correcte. L’alberg, que està gestionat per la Creu Roja, pot atendre fins a 55 usuaris i està pensat també, específicament, per atendre els treballadors temporers de la campanya dels cítrics i l’oliva. En concret, s’hi deriven persones pendents de resultats de coronavirus o que hagin de fer aïllament tant des dels centres d’atenció primària de les Terres de l’Ebre, com des dels serveis socials, sota la coordinació dels serveis territorials del Departament.

Inicialment, el servei s’havia d’instal·lar a l’alberg de dels Josepets de les Cases d’Alcanar. Una ubicació que l’administració va acabar descartant per la seva proximitat al consultori mèdic i a la llar d’infant d’aquest nucli de població.

Arran de la pandèmia i la crisi sanitària, el Departament ha obert recursos específics per acollir persones que no disposen d’un domicili o espai per fer l’aïllament correctament perquè viuen en pisos compartits o en espais que no compleixen els requisits. Concretament, n’hi ha a la Vall d’en Bas, Bellpuig, Altafulla, Vic, Llinars del Vallès i Manresa. Així mateix, també s’han posat en funcionament diferents albergs o espais al Segrià, a l’Empordà i al Penedès.