L’Ajuntament d’Ulldecona adjudica les obres de millora de l’enllumentat públic dels Valentins

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Desprès de la reunió de la mesa de contractació i la valoració de les ofertes presentades, l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha signat ja l’adjudicació del projecte de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic dels Valentins.

L’empresa adjudicatària és Muntatges Lleida S.A amb un pressupost d’execució de l’obra de 36.446 euros i l’ampliació del termini de garantía en 9 anys. L’actuació preveu la renovació de les lluminàries existents i columnes amb defectes a diferents carrers del nucli dels Valentins, que es troben actualment en molt mal estat.

Segons explica l’Alcaldessa, Ulldecona segueix així “implementant polítiques de millora i estalvi energètic de l’enllumenat públic, amb el canvi de lluminàries, el canvi de tots els conductors de la instal·lació d’enllumenat per uns de nous i adequats a la normativa actual i adaptació dels quadres elèctrics a la nova reglamentació”.

Les actuacions que s’han dut a terme al nucli d’Ulldecona des del 2019 fins avui, amb una inversió superior al mig milió d’euros, i finançades amb una subvenció de Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), han permès canviar més d’un miler de punts de llum, amb un estalvi anual de 67.000 euros aproximadament.

A més, Ventura ha destacat l’impacte a nivell mediambiental que ha tingut aquesta actuació “ passant d’unes dades d’emissió de 240.331’24 a 46.046’77 kg de CO2 eq, el que es tradueix amb una reducció de 194’28 tones de CO2 a l’any (43’39 tep/any – tona equivalent de petroli) segons les dades del projecte tècnic”.