L’Ajuntament de la Ràpita s’adhereix al ‘Catalunya CleanUp Challenge’

La campanya proposa a la ciutadania que faci fotografies als residus que troba, els registre en una base de dades i els reculli per dipositar-los als contenidors

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Ajuntament de la Ràpita s’adhereix a la campanya ‘Catalunya CleanUp Challenge’ per conscienciar la ciutadania de la immensa quantitat de residus que hi ha al nostre entorn.

Aquesta acció mediambiental pretén transmetre a la societat la importància de fomentar accions sostenibles per reduir els residus, i canviar el comportament quotidià de la ciutadania.

El regidor de Medi Ambient, Oriol Clos, exposa que “contribuir a la millora del medi ambient és un dels nostres objectius i amb aquesta campanya, veiem l’oportunitat de treballar per sensibilitzar els rapitencs i rapitenques sobre el deure individual que hem d’adoptar cadascun de nosaltres per mantenir el planeta net”.

‘Catalunya CleanUp Challenge’ proposa a la ciutadania que faci fotografies als residus que troba, els registre en una base de dades i els reculli per dipositar-los als contenidors. Per a això, s’utilitza l’aplicació mòbil Litterati que permet geolocalitzar els residus, fotografiar-los i registrar-los en una base de dades amb l’objectiu d’analitzar el contingut per, posteriorment, buscar solucions. Les fotografies permeten obtenir una visió global de quin tipus de brossa hi ha en cada zona per treballar en la cerca d’accions de millora.

És molt important que un cop pujada la fotografia a la base de dades, la brossa es reculli per dipositar-la a una paperera o contenidor. L’objectiu del repte és arribar a les 100.000 captures el 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient i data en què se celebrarà l’Ultra Clean Marathon.