La Ràpita engega una programació amb una vintena d’activitats per reviure la màgia de Nadal

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

La Ràpita engega una programació de Nadal que inclou una vintena d’activitats. La programació s’ha iniciat aquest divendres amb l’obertura dels llums de Nadal i la xocolatada popular, acte que, conjuntament amb la resta del programa, permetrà a tots els rapitencs i rapitenques, sobretot als més petits, reviure la màgia de Nadal, la qual es va veure afectada l’any passat amb la tercera onada de la pandèmia de la covid-19.

El regidor de Joventut, Rafa Balagué, exposa que “hem elaborat un catàleg amb activitats variades perquè els xiquets i xiquetes de la Ràpita puguin triar entre les opcions que més els agraden, depenent dels seus gustos i aficions”. Balagué destaca que “hem pensat les activitats de manera que es puguin executar en la màxima seguretat possible, tenint en compte altres alternatives, per si la pandèmia no evoluciona favorablement”.

La programació ha començat aquest divendres amb la xocolatada popular i l’encesa dels llums de Nadal, a les 18 hores a la plaça Carles III, i continua del 4 al 7 de desembre, de les 10.30 a les 20.30 hores, a la plaça Carles III, amb la ‘III Fira de Nadal’ a càrrec de l’Associació d’Artesans de la Ràpita. Seguit de la gimcana ‘Tió per la Marató’, que transcorrerà el 12 de desembre, a les 11 hores, a l’Estadi Municipal de la Devesa.

El proper cap de setmana, el 18 de desembre, a les 11 hores, hi haurà la inauguració de l’exposició ‘Els joguets dels iaios’ al Museu de la Mar de l’Ebre, i a les 12 hores, el vermut musical al Mercat Municipal. Pel que fa als concerts, l’Agrupació Musical Rapitenca actuarà el 18 de desembre, a les 19 hores, a l’Auditori Sixto Mir i l’endemà, ho farà l’Orfeó Pau Casals a l’Església de la Santíssima Trinitat a les 12.30 hores.

Del 23 al 30 de desembre, exceptuant els dies 25 i 26, com ja és habitual, el Pavelló firal s’emplenarà de xiquets i xiquetes que gaudiran el Parc de Nadal. L’horari és de 10 a 13.30 hores i de 16 a 19.30 hores i el preu ascendeix a 2 € mig matí, 3 € tot el dia i 10 € l’abonament per a tots els dies.

A més els dies 23 i 24 de desembre hi haurà les Rues del Pare Noel i el lliurament de cartes a l’Església Nova. El dia 24, en acabar el lliurament de cartes, tots aquells que vulguin, faran cagar el tió gros a la plaça de l’Església Nova, espai que també acollirà les campanades junior el 31 de gener a les 12 hores.

Per a l’any nou, hi ha programat l’espectacle ‘Xarivari’ a l’auditori municipal, el 2 de gener a les 18 hores; un pintacares i activitats en anglès a l’Església Nova, el 3 de gener a les 11 i 17 hores respectivament;  un taller de galetes també a l’Església Nova, el 4 de gener a les 11 hores; tallers sobre l’exposició ‘Els joguets dels iaios’ al Museu de la Mar de l’Ebre, el 7 de gener a les 11 hores; i el concert amb ‘Més Tumàcat’ a l’Auditori Sixto Mir, el 8 de gener a les 18 hores.

Pel que fa als Reis d’Orient, el 4 de gener, a les 18 hores, l’Església Nova rebrà el Patge Reial perquè els xiquets i xiquetes li puguin lliurar les cartes, i les garrofes per als camells; i el dia 5 tindrà lloc la Rua amb els pots, l’arribada dels Reis d’Orient i la cavalcada pels carrers de la Ràpita.

Algunes de les activitats requereixen inscripció prèvia, a les quals us podreu inscriure  a partir del proper dijous 9 de desembre a entrades.larapita.cat.