Ja és oficial: Sant Carles de la Ràpita ara és la Ràpita

La Generalitat de Catalunya dona conformitat al canvi de nom

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Un logotip de 'La Ràpita' a la paret del saló de plens de l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. ACN

La Generalitat de Catalunya valida, des d’avui 10 de febrer de 2022, el canvi de nom de la Ràpita, darrerament denominat Sant Carles de la Ràpita. Així ho ha fet públic en una publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), en què dona conformitat al canvi de nom que recupera com a oficial ‘la Ràpita’, el nom històric que no s’ha deixat d’utilitzar per part dels habitants del municipi fins avui dia.

El 12 d’octubre de 2021, en una consulta ciutadana, el poble rapitenc va poder exercir el seu dret a participar democràticament per decidir quin era el nom oficial del municipi que volia. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, agraeix de tot cor, a totes les persones que ho han fet possible perquè “estic convençut que sense les persones voluntàries de les meses i les suplents, les de la Comissió organitzadora, les que van col·laborar en la campanya informativa i tota la resta que participarem, el poble rapitenc no haguéssim pogut celebrar la consulta ciutadana”.

Posteriorment, i d’acord amb els resultats obtinguts en l’exercici democràtic, el plenari de la Ràpita, amb els vots a favor d’ERC i la regidora no adscrita, van aprovar fer efectiu el canvi de nom. Tot i establir-se un termini de fase d’exposició per a presentar al·legacions, no se’n va presentar cap, i per tant, l’expedient va quedar en mans de la Generalitat. Caparrós conclou que “la Generalitat ha oficialitzat el topònim que la ciutadania del municipi va decidir de manera majoritària i clara en la consulta ciutadana, i que la majoria àmplia del plenari de l’ajuntament va certificar; es fa realitat la voluntat majoritària dels rapitencs i rapitenques de què el nostre municipi es digui del nom que socialment utilitzem: la Ràpita”.

Amb la publicació, el govern de Catalunya incorpora aquesta modificació al Registre del sector públic local de Catalunya del Departament de la Presidència i posa en coneixement de l’Administració de l’Estat aquest canvi de nom als efectes del que preveu l’article 32.2 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.