El brot de COVID-19 de l’Onada La Ràpita es troba en situació estable

Des del primer moment en què es va detectar el brot, el centre està sectoritzat

El passat dilluns 18 de gener es va detectar un brot de coronavirus a la Residència L’Onada La Ràpita, quan alguns dels usuaris van presentar simptomatologia lleu, compatible amb COVID. A hores d’ara, el brot afecta 17 residents i 3 professionals, tots estables i sense derivacions hospitalàries. De les 17 persones usuàries positives, 10 no presenten símptomes i 7 presenten símptomes lleus. Els 3 professionals positius es troben bé, aïllats a les seves cases. 

L’Onada ha destinat tots els recursos possibles per controlar el brot i els professionals del centre han rebut ajuda de l’equip expert en COVID de L’Onada, que al llarg dels últims mesos han tingut experiència controlant brots a centres de L’Onada i en centres externs i que han rebut formació específica per fer-ho. A més, L’Onada està treballant colze a colze amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. 

Cinta Pascual, Directora General de L’Onada, creu que des del primer moment en què es va detectar el brot “hem fet el que tocava, hem sectoritzat el centre i ara el brot es troba localitzat a la primera planta, mentre que la segona, tercera i quarta estan lliures de COVID”. 

El brot, especialment virulent a causa de la situació del municipi i per l’aparició de la soca britànica del virus, ha arribat després que tots els residents rebessin la primera dosi de la vacuna el passat divendres 8 de gener i ara havien de rebre’n la segona el proper divendres 29. Cinta Pascual, Directora General de L’Onada Serveis, espera que la vacuna hagi fet efecte i que totes les persones usuàries puguin superar la COVID”. 

Per a Penny Subirats, Directora de L’Onada La Ràpita, el més important és que “els residents estan en molt bones mans, les mans que els coneixen i que han estat amb ells els últims anys”. A més, destaca que tot l’equip de professionals de L’Onada “tenen molta força i moltes ganes de sortir-se’n”. Des del Centre hi ha una comunicació constant amb les famílies, que poden seguir les actualitzacions constants via WhatsApp. A més el Comitè de Crisi i de Suport de L’Onada publica diàriament les dades de l’evolució del brot a la secció Coronavirus d’OnaCivitas, la web de L’Onada. 

L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, destaca que “es va reaccionar molt ràpid” i que “de moment no hi ha hagut una cadena de contactes i el brot s’ha pogut controlar des del principi”. La situació a la població és dolenta i l’alcalde vol fer “una crida a tallar l’activitat social i només sortir de casa per motius justificats” i “amb l’esforç de tothom reduir i frenar la corba de contagis a La Ràpita”. 

Des de L’Onada i L’Onada La Ràpita volen agrair els missatges d’ànim i de suport que han anat rebent al llarg dels últims dies per part de famílies, institucions i veïns.