Meritxell Roigé (Junts) crida a respectar la voluntat de la ciutadania

Avatar photo

La candidata de Junts per Tortosa ha  assegurat que “diumenge parlarà la ciutadania i caldrà estar molt atents al resultat i veure qui són els que milloren resultats, en vots i regidors, i qui els empitjora”

L’alcaldessa de Tortosa i candidata a la reelecció, Meritxell Roigé, ha presentat  avui les propostes per continuar transformant la ciutat. L’alcaldessa ha recordat que durant aquest mandat s’han fet actuacions molt importants com la plaça de l’Ajuntament i el seu entorn, convertint-la en una plaça major “amb molta vida”, la plaça de la Catedral, el carrer Cervantes o el carrer Barcelona on es prioritzen als vianants i s’incorpora el carril bici afavorint la mobilitat de les  persones. Obres, per a les quals, en molts casos, s’ha comptat amb aportació de fons d’altres administracions.

 

Roigé ha explicat que per continuar amb aquesta transformació de la ciutat, un dels projectes “que ja hem fet” és la remodelació de la Rambla Catalunya, on s’ampliaran voreres, es posarà nou arbrat i s’incorporarà el carril bici. “És una  altra de les grans artèries de la ciutat i volem fer-la més amable, més bonica,  més pensada per a les persones”, ha manifestat.

 

L’alcaldessa també ha recordat que un dels altres projectes que el govern municipal haurà de licitar en el proper mandat és la reforma integral de la plaça Alfons XII, al centre de la ciutat, amb l’objectiu de “fer una plaça més per a les persones, per als xiquets i xiquetes”, que també suposarà la remodelació del pàrquing amb nous accessos, situant-la a un mateix nivell, i permetent allunyar els vehicles del centre de la ciutat per convertir la plaça “en un punt de trobada”.

 

Roigé ha recordat també que l’Ajuntament ja té a punt l’avantprojecte per poder  fer una reforma integral de la principal artèria de la ciutat, l’avinguda Generalitat,  que permetrà suprimir barreres arquitectòniques entorn del parc i generar un  nou espai que unirà el Temple amb el centre, amb carril bici i més arbrat.

 

L’alcaldessa ha recordat que aquesta actuació a l’avinguda Generalitat no es podria plantejar sense haver aconseguit una de les fites més important d’aquest mandat, la recuperació dels terrenys de Renfe per part del seu govern amb una reducció del 77% -un estalvi de 3 MEUR- respecte “el conveni que van signar el govern socialista que representa el candidat socialista el senyor Jordan”.

 

Roigé ha recordat que el seu govern ja ha posat en marxa un aparcament i que,  ben aviat, iniciarà les obres d’un altre amb l’objectiu de generar 400 noves places  d’aparcament al centre per a la ciutadania i el comerç de la ciutat. Amb tot, la  candidata de Junts per Tortosa ha explicat que en el proper mandat caldrà iniciar  la tramitació del pla de millora que permetrà connectar aquest espai amb el carrer  Màrtirs, Ronda Docs i Ronda Reus, on està previst generar un espai verd i habitatge.

 

Però en aquesta transformació de la ciutat també hi ha la construcció de nous  equipaments, i Roigé ha volgut destacar l’ampliació i millora del Teatre Auditori  Felip Pedrell pel qual s’han aconseguit 2,5 MEUR gràcies a una esmena de  l’exalcalde i diputat i número 21 de la candidatura, i prop d’un milió d’euros de la  Diputació de Tarragona. Una ampliació que “ja estaria feta si no fos pel  bloqueig de l’oposició”, ha recordat.

 

D’altra banda, l’alcaldessa també ha recordat que per donar necessitats als clubs  i entitats de la ciutat s’han aconseguit els recursos, també a través d’una esmena  als Pressupostos de l’Estat, per fer un pavelló als Josepets. “Qui avui no vol un pavelló al centre històric és que no es creu el centre històric, perquè hi  hem de portar activitat, vida, famílies, entre setmana i en caps de setmana”,  ha manifestat.

 

Així mateix, ha recordat que l’Ajuntament ja té el projecte per fer la nova pista  d’atletisme, a Jesús, que es connectarà amb el camí del Llorón al barri de  Ferreries, i que permetrà acollir competicions en l’àmbit internacional.

 

Per últim, Roigé ha recordat que Junts per Tortosa és l’única candidatura que porta al seu programa l’inici dels treballs d’un nou POUM per a la ciutat que permeti resoldre les necessitats ciutadanes, especialment als pobles del municipi, que l’actual planejament no permet. “Tenim projectes de ciutat per seguir transformant Tortosa, també per a la via pública, amb l’objectiu de treballar perquè la ciutat tingui més futur. Ens sentim orgullosos de Tortosa, però encara ens hi volem sentir més. Malgrat aquells que continuen afectant la  seva imatge dient que Tortosa ni és bonica ni té futur, nosaltres continuarem  perquè ho sigui i no ens tornem a quedar enrere”, ha afegit.

 

“Diumenge caldrà veure qui millora resultats i qui els empitjora”

D’altra banda, Roigé també ha reiterat als seus adversaris que “es respecti la llista més votada”, i ha alertat que alguns ja estan parlant de repartir-se l’alcaldia “com qui es reparteix una barra de pa”. La candidata de Junts per Tortosa ha  assegurat que “diumenge parlarà la ciutadania i caldrà estar molt atents al resultat i veure qui són els que milloren resultats, en vots i regidors, i qui els empitjora”, ha manifestat.

 

“Creiem que necessitem tenir un bon resultat per tenir més vots i més regidors per tenir el govern més fort possible per seguir treballant per la Tortosa del futur i no tornar enrere”, ha conclòs.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Més de 60 camins del terme municipal de Vilanova són de domini públic

Notícia següent

Andorra avança en el projecte d’Acord d’associació amb la UE

Notícies relacionades