Localitzen un abocador il·legal amb productes cancerígens al Baix Ebre

Respirar aquest producte és perillós per a la salut, ja que pot provocar fibrosi pulmonar, càncer de pulmó o altres malalties respiratòries

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Seprona de la Guàrdia Civil de Tarragona ha localitzat un abocador il·legal amb més de dues tones d’uralita amb amiant en un paratge natural al costat d’una de les centrals eòliques del Perelló (Baix Ebre).

 

Mentre patrullaven per la zona, els agents van observar una gran quantitat de plaques d’uralita, abandonades i sense cap senyalització. Les primeres investigacions han determinat que els materials podrien haver-se usat en alguna construcció recent, pròxima al lloc de la troballa.

 

La Guàrdia Civil ja ha donat compte dels fets a l’Agència de Residus de Catalunya, així com al Jutjat d’Instrucció de guàrdia de Tortosa, ja que es podria haver incorregut en infracció penal.

 

L’amiant és un producte cancerigen prohibit a Espanya des del 2002. La Guàrdia Civil de Tarragona recorda que respirar aquest producte és perillós per a la salut, ja que pot provocar fibrosi pulmonar, càncer de pulmó o altres malalties respiratòries.