La Ràpita prepara un conjunt d’activitats per commemorar el 25N

A través d’activitats, tallers, contes, marxes i xerrades es vol promoure la reflexió i la lluita contra la violència de gènere

L’Ajuntament de la Ràpita programa un conjunt d’activitats al municipi per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La programació comprèn actes des del 18 de novembre fins al 14 de desembre, adreçat a tots els públics, des de la gent gran fins als infants. Amb aquestes activitats, el consistori vol promoure la reflexió i la lluita contra la violència de gènere.

Sílvia Zaragoza, tinent d’alcalde, declara que “seguim apostant per engegar tallers, xerrades i actes que conscienciïn la ciutadania sobre la situació real que estem vivint com a societat i que facilitin les eines per erradicar la violència masclista”. Salvadó afegeix que “a través de la biblioteca i l’escola de famílies ens adrecem directament als infants i joves de la Ràpita perquè considerem que cal educar-los des de ben petits per prevenir qualsevol tipus de violència”.

El primer acte té lloc el 18 de novembre a les 18 hores al Maset Espai Jove. En el marc de l’Escola de famílies hi haurà la xerrada ‘La sexualitat i l’afectivitat: com parlar-ne amb els nostres fills i filles’ a càrrec de Cynthia del Pino. Alhora, hi haurà servei de monitoratge gratuït per fomentar la conciliació familiar i el taller ‘Afectivitat i sexualitat’, impartit per Judith Navarro i Júlia mestre, adreçat a nois i noies de 10 a 16 anys.

El 22 de novembre a les 13.15 hores, s’emetrà per Ràdio Ràpita una entrevista als Serveis SAHTE, Serveis d’Atenció a Homes de les Terres de l’Ebre, dirigit a homes que volen canviar la manera de viure les seves relacions afectives, en l’àmbit de la parella, família i comunitat. L’entrevista es podrà escoltar al 107.9FM o a radiorapita.cat. Posteriorment, es podrà recuperar el podcast a la pàgina web de l’emissora.

L’acte institucional ‘Som el tro, som la vida’ es durà a terme a l’Església Nova el pròxim 24 de novembre a les 19.30 hores. L’acte comptarà amb el ‘Cor de dones cantant a la terra’ dirigides per Raquel Pérez, l’alumnat de l’INS Els Alfacs amb la lectura de poemes diversos, i l’acompanyament poètic de Carme Cruelles i Manel Mas.

L’endemà, a les 20 hores, des de l’Ajuntament de la Ràpita arrencarà la marxa de torxes organitzada per Muixes Col·lectiu Feminista de la Ràpita. El 14 de desembre a les 16 hores, al Casal Municipal del Jubilat, hi haurà el taller ‘Altres mirades’, a càrrec d’Alícia Martel, artista, creadora i coach. Aquest taller neix perquè la nostra cultura i societat fomenta i perpetua la diferenciació de gèneres i els estereotips i, si ens remuntem a generacions anteriors, aquesta diferència encara és molt més accentuada. El taller s’adreça a la gent gran i els convida a reflexionar sobre aquesta i altres qüestions relacionades amb la construcció social del gènere al llarg del temps.

Pel que fa a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, hi haurà novetats al racó violeta ubicat a l’àrea infantil amb contes i guies sobre igualtat, diversitat, els drets de les dones, etc.

A banda, el dia 30 de novembre a les 18.30 hores, es durà a terme l’activitat ‘Contes de color lila, que l’amor s’hi enfila’ amb Mònica Torra, adreçada a infants a partir de 4 anys. Es tracta de contes que, amb humor, conviden a reflexionar sobre les relacions d’amistat, i ajuden a qüestionar els estereotips de gènere. I, el 14 de desembre a les 18.15 hores, hi haurà el conte i taller ‘El teu cos és teu’ amb Nayra Miranda i Claudia Martí, alumnes de l’INS Els Alfacs. En aquest cas, es tracta d’un conte que parla de la sexualitat i la prevenció d’abusos, amb el qual els infants aprendran totes les parts del seu cos.