Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Jordi Jordan ja és el nou alcalde progressista de Tortosa

Jordan ha manifestat que el seu govern «governarà per a tots els tortosins i tortosines, ens hagin votat o no, perquè no hi ha una única Tortosa, ni una millor que l’altra»

El nou alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha estat investit aquest migdia amb 11 vots del nou plenari constituït avui, 10 vots dels dos partits que han signat el pacte de govern progressista, 7 de Movem Tortosa-PSC I 3 d’ERC, i 1 del regidor de la CUP, partit que ha signat un pacte d’investidura i d’estabilitat. Els 10 regidors de Junts per Tortosa han votat a la fins ara alcaldessa Meritxell Roigé.

 

Jordi Jordan ha acabat així amb 16 anys de governs convergents i ha retornat a l’ajuntament un govern d’esquerres. A la sala de plens, plena a vessar i on s’han sentit molts aplaudiments, però també crits, hi eren presents tres dels exalcaldes de la ciutat, Mariano Curto, Joan Sabaté i Ferran Bel, a més d’altres autoritats, representants del sector socieconòmic, ciutadans en general i familiars.

 

La proclamació de Jordan s’ha fet quan passaven pocs minuts de dos quarts d’una del migdia després que la Mesa d’Edat, formada per Francesc Vallespí de Movem Tortosa-PSC com a membre de més edat i Òscar Ologaray de Junts per Tortosa com a membre més jove, hagin fet el recompte de vots. L’encarregat de donar la vara al nou alcalde ha estat el seu company de partit Francesc Vallespí. Jordan l’ha aixecat amb orgull i emoció davant del públic assistent a la sala.

 

L’alcalde Jordi Jordan primer que res ha felicitat els nous regidors i regidores i ha donat les gràcies als seus votants: «gràcies per creure en un projecte progressista, gràcies per fer possible aquesta nova etapa política a l’ajuntament després de 16 anys i gràcies a tots els companys que heu cregut en mi». Jordan ha manifestat que el seu govern «governarà per a tots els tortosins i tortosines, ens hagin votat o no, perquè no hi ha una única Tortosa, ni una millor que l’altra» i ha assegurat tenir la mà estesa als grups de l’oposició «aspirem a ser un govern obert i a escoltar i debatre de forma serena i constructiva».

 

Continuant amb aquesta idea Jordan ha anunciat que «volem una ciutat on tothom se senti escoltat. L’esperit que ens ha de moure és buscar els acords per a treballar per una ciutat millor». Jordan ha reiterat que les quatre forces progressistes «prenem l’acord d’una nova forma de fer les coses a la nostra ciutat, on les persones estan al centre de les polítiques a aplicar, des de la gent gran, joves i tots els col·lectius».

 

L’alcalde ha assegurat que la voluntat de canvi i l’entesa entre les quatre forces d’esquerres està segur que es mantindrà tot el mandat «som un govern cohesionat amb l’únic objectiu de servir als ciutadans i de bastir una Tortosa més progressista, més social i més solidària» i ha reblat «que ningú espere batalles internes. Estem compromesos amb la ciutat i això vol dir que no hi ha espai per a personalismes, per a individualismes i per a egos». Jordan ha insistit que no el trobaran «ni en el fang, ni en la confrontació ni en la batalla dialèctica» perquè hi ha molta feina a fer i gens de temps a perdre.

 

Jordan ha assegurat que «són dignes» de la confiança dipositada en ells i que són capaços de materialitzar el canvi i que «tot es farà amb transparència perquè ens devem a la ciutadania que ens ha portat aquí».

 

Jordan ha repetit com a objectius de govern alguns dels apuntats pels seus socis, com obrir la ciutat a l’Ebre, treballar pel nou hospital i n’ha afegit d’altres com cohesionar urbanísticament la ciutat, fer-la més atractiva turísticament, fer polítiques socials i d’habitatge, solucionar els problemes d’aparcament i de neteja i de manteniment , treballar per la seguretat i la convivència així com impulsar la capitalitat per atraure més inversió, activitat cultural i desenvolupament turístic, crear més sòl industrial… Jordan també ha recordat la necessitat de tindre presents els cinc pobles.

 

El nou alcalde ha insistit en la idea que «tenim molta feina per endavant» però que afronta el repte «amb força i il·lusió i amb convenciment per un projecte de progrés que vull que sigui per a tothom, per a tota Tortosa». Per acabar Jordan ha donat novament les gràcies i s’ha emocionat especialment en agrair el suport de la seva família.

 

Abans del parlament de Jordan s’han succeït els dels altres portaveus en ordre de menor a menor. Així el primer a parlar ha estat el cupaire Segi Arnau que s’ha mostrat satisfet d’»afavorir un canvi de govern i, més important, un canvi de polítiques a la nostra ciutat». Arnau ha remarcat que el govern sortint ha perdut precisament per menystenir a l’oposició i per no atendre la seves peticions «pensant que la ciutat era seva». «No es tracta d’un pacte de perdedors el que passa és que Junts per Tortosa té molt mal perdre», ha afegit.

La Cup amb el pacte d’investidura i d’estabilitat es mantindrà a l’oposició, on es creuen més útils. Ha afirmat que no han negociat ni càrrecs ni qui ha de liderar el govern, «hem estat generosos», però ha avisat que el pacte «no és un xec en blanc» i ha recordat els sis objectius programàtics que s’han de complir al llarg del mandat per a evitar un trencament del pacte. Els sis objectius passen per prioritzar polítiques de caràcter social, municipalitzar els serveis privatitzats, descarbonitzar el municipi, acabar amb els desequilibris entre els barris, promoure polítiques d’habitatge i incorporar el feminisme i l’antiracisme en totes les accions de l’Ajuntament. Sergi Arnau ha reivindicat una transformació per a aconseguir que les persones siguin el centre de l’activitat política i no ha oblidat entre altres objectius de govern, les lluites pel riu Ebre, pel nou hospital i per traure el monument franquista del riu.

 

Per la seva part la portaveu d’ERC, Mar Lleixà, ha començat desitjant al nou alcalde encerts «per aconseguir la ciutat que els tortosins i tortosines desitgen», per a després tenir paraules d’agraïment especialment per al fins ara portaveu republicà Xavier Faura que ha optat per no agafar l’acta de regidor. Mar Lleixà ha remarcat que s’obre una nova etapa a la ciutat amb un govern de progrés i de canvi. La republicana ha coincidit a destacar l’objectiu del govern de posar les persones al centre i també de fer «un gir en transparència, en participació i en proximitat». Lleixà ha remarcat que serà un govern que estarà al costat de tota la gent, «que escoltarà les necessitats que teniu i les idees que aportareu i que estarà al costat de tots els col·lectius, perquè Tortosa és diversa» i ha afegit que “treballarem perquè tothom tingui les mateixes oportunitats en les qüestions més bàsiques i necessàries del dia a dir, com ara habitatge, treball, mobilitat, neteja, llum als carrers i sobretot una Tortosa més igualitària, amable i cohesionada”.

 

El nou govern també treballarà, segons Lleixà, per posar tots els barris i pobles al mateix nivell, així com per a obrir la ciutat al riu o per fer de Tortosa la capital de les Terres de l’Ebre amb mà estesa. Mar Lleixà, que agafarà el relleu a l’alcaldia el gener de 2026 d’acord amb el pacte de govern subscrit, ha acabat destacant que “ens hem posat d’acord per a canviar les coses i les maneres de fer, i la canviarem. Visca Tortosa i visca Catalunya lliure».

 

Per la seva part la portaveu del grup de Junts per Tortosa, la fins ara alcaldessa i ara cap de l’oposició Meritxell Roigé, ha felicitat el nou alcalde i li ha desitjat «sorts i encerts» per a després assegurar que tanca la seva etapa com a primera alcaldessa de la ciutat «en contra de la meua voluntat», és a dir, obligada pel pacte de les esquerres. Roigé ha agraït les mostres de suport rebudes i no ha perdut l’oportunitat de recordar els resultats electorals del passat mes de maig i de definir l’actual pacte de govern «de perdedors. L’aritmètica ho permet, però no és el que ha votat la ciutadania». Visiblement emocionada durant tot el seu parlament ha recordat alguns dels projectes que el seu govern ha tirat endavant i que han permès sanejar els comptes i generar riquesa i futur i ha demanat al nou govern que no paralitzi projectes encetats. Roigé ha anunciat que el seu grup controlarà i fiscalitzarà la gestió del govern i que treballarà per a recuperar l’alcaldia «continuaré treballant des d’un altre àmbit amb el mateix compromís, dedicació, esforç i convicció».

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two + 13 =

Notícia anterior
Alcalde

Jaume Collboni, nou alcalde de Barcelona gràcies als Comuns i el PP

Notícia següent

Joan Barrera, investit com a nou alcalde de la Seu d’Urgell

Notícies relacionades