Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Jéssica Albiach visita Tortosa i es compromet a prohibir un transvasament a l’Ebre

Avatar photo
L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat que “els Comuns són la garantia perquè hi hagi una nova etapa a Catalunya realment progressista”

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha rebut la visita a Tortosa de la candidata dels Comuns Sumar, Jéssica Albiach, a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12-M. Albiach ha visitat el nucli antic de la ciutat i, tot seguit, s’ha dirigit a la façana fluvial del davant de l’embarcador del Mercat Municipal per tal d’atendre els mitjans.

Des d’allà ha anunciat la seva intenció de “blindar per llei qualsevol tipus de transvasament de l’Ebre per garantir que ningú tingui l’ocurrència de dir en el futur que això és una bona opció perquè això seria signar la sentència de mort del Delta de l’Ebre” i que “les Terres de l’Ebre ja han complert amb escreix amb la quota de solidaritat amb la resta de territoris de Catalunya”. 

Albiach considera que el govern d’Aragonès “ahir va aprovar modificar el pla especial de sequera perquè les piscines privades dels hotels puguin omplir-se”, emparant-se amb la justificació de garantir els refugis climàtics. En aquest sentit ha dit que “el govern passa la patata calenta als ajuntaments afectats per les restriccions per la sequera i no assumeix les responsabilitats de la gestió” tot qualificant-ho d’una “manca de lideratge del govern d’ERC”. Ha aprofitat l’ocasió per anunciar que estan treballant en una llei de sequera que a banda d’evitar el transvasament de l’Ebre, també impulsi una política pública hídrica per fer les dessaladores que estaven previstes des de fa 14 anys.

En el seu tron, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha destacat que “els Comuns són la garantia perquè hi hagi una nova etapa a Catalunya realment progressista on molts dels temes que ens preocupen a les Terres de l’Ebre puguin tirar endavant”. Jordan ha destacat que “compromís de la construcció del nou hospital de les Terres de l’Ebre, la necessitat de millorar la mobilitat del nostre territori i tenir més trens i nova cultura de l’aigua per no tenir més transvasaments”.

Per la seva banda, la número 1 per la demarcació de Tarragona, Yolanda López, ha volgut posar l’accent en el dret a la sanitat tot dient que els ebrencs “tenen dret a una sanitat digna, pública i efectiva” i, per això, “els comuns tenim molt clar que el nou hospital és una demanda històrica del territori i per la qual nosaltres lluitarem el pròxim 12 de maig”. “L’hospital universitari ha de ser una prioritat per a la legislatura entrant i la feina que fa, en aquest sentit, l’alcalde Jordi Jordan és molt important perquè es faci realitat”, ha reblat López.

No s’ha estat tampoc de parlar de la Terra Alta on “la problemàtica de l’envelliment suposa que 1 de cada 3 persones tingui més de 65 anys i la comarca té la taxa d’envelliment rural més alta de tota Catalunya“. Posant d’exemple el municipi de Bot on fa anys que no tenen un consultori mèdic. És per això que els Comuns proposen crear una taula de la Salut on es faci un Pla Integral per a les Terres de l’Ebre i “acabar així amb el dèficit territorial”.

En el seu torn, Mario Téllez, número 2 de la demarcació de Tarragona, ha destacat que “el transport públic col·lectiu vertebra el territori i és un element cabdal per combatre l’emergència climàtica”. En aquest sentit ha dit que “volem crear un país de trens adaptant la xarxa ferroviària al segle XXI i fent que vagi del sud al nord sense ser radial ni centralitzada, sinó perifèrica”.

Els Comuns aposten per recuperar l’Avant Tortosa-Barcelona i per crear una targeta ATM de les Terres de l’Ebre de viatges integrats que facin més econòmic l’ús del transport públic. També aposten per crear el Tren-Tram de les Terres de l’Ebre que unirà Tortosa amb Roquetes, l’Aldea, La Ràpita i Alcanar i serà una de les 6 línies que volen impulsar des del partit morat.

Téllez ha parlat també de l’ampliació del Polígon Catalunya Sud que permetrà crear “un ramal ferroviari de mercaderies que es connectarà amb el corredor del Mediterrani i l’Estació Intermodal”. Un projecte -ha dit- “en el que destaca lideratge de l’alcalde Jordi Jordan i que beneficiarà tot el conjunt de les Terres de l’Ebre”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PP assegura que la planificació i agilització de les infraestructures hídriques serà una prioritat

Notícia següent

Albert Saludes presenta el llibre “Pròcul” ambientat a la Tarragona romana

Notícies relacionades