‘Guanya Tortosa’: Movem i PSC es presentaran junts a les eleccions

La coalició electoral entre les dues formacions progressistes implica la presentació d’una única llista amb Jordi Jordan, candidat de Movem Tortosa, com a alcaldable

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Movem Tortosa i PSC han arribat a un acord per presentar-se en coalició a les  eleccions municipals del mes de maig. L’entesa arriba finalment després de setmanes  d’especulacions, quan pareixia que l’opció de la coalició havia quedat descartada. Molts sectors de la ciutat estaven reclamant “la cohesió de les forces progressistes” i  finalment les dues formacions han decidit unir esforços per fer possible el canvi a  Tortosa.

 

La coalició electoral entre les dues formacions progressistes implica la presentació d’una única llista amb Jordi Jordan, candidat de Movem Tortosa, com a alcaldable i  fusionant les llistes de les dues formacions. Tant Jordan com Víctor Grau, candidat  socialista, han volgut destacar “la generositat que ha fet possible aquest acord de  coalició, que ha permès a les dues formacions deixar enrere les diferències per construir un projecte de ciutat basat en una nova manera de fer política. Una política de mà estesa i negociadora amb el ciutadà al centre”.

 

Els dos líders municipals han aprofitat per definir les línies bàsiques de la seva candidatura on s’han posicionat clarament com l’alternativa i única garantia de canvi a  l’actual govern municipal, tant en l’àmbit de projecte com en la forma de fer política,  que Grau ha definit com a “innovadora, moderna, transparent i participativa”.

 

Així mateix, Jordan, ha celebrat l’aliança que “ha de permetre generar novament il·lusió i ganes per impulsar Tortosa, creant noves dinàmiques que permetin construir una ciutat d’oportunitats, de referència, pròspera i de futur”.

 

Amb aquesta coalició, es dona el tret de sortida a un nou temps polític a la ciutat, unint-se a una tendència cada cop més habitual, sobretot en altres països de la Unió  Europea, on l’acord entre partits és la forma més comuna de govern.