Una nova finestra per a la promoció turística, la dinamització econòmica i la gestió ambiental de la ciutat. Roquetes viurà el pròxim dissabte 5 d’octubre la primera edició del GastroCaça Roquetes, un esdeveniment gastronòmic de demostració de cuina en directe de carn de caça, a càrrec de reconeguts xefs del panorama nacional.
L’acte tindrà lloc a partir de les 09.45 hores al Casal de la Ravaleta, i estarà obert tant als restauradors locals, com al públic en general. A més, també es podrà seguir via streaming a través del canal de YouTube d’Antena Caro.
La jornada serà organitzada per l’Ajuntament de Roquetes, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
El certamen comptarà amb un autèntic cartell de luxe. El xef Fran López (Restaurant Villa Retiro, Xerta), amb una Estrella Michelin, serà l’encarregat d’engegar els fogons amb un plat que tindrà l’ànec del Delta de l’Ebre com a protagonista.
Tot seguit, el també Estrella Michelin Rafel Múria (Restaurant Quatre Molins, Cornudella de Montsant) cuinarà una llebre a la Royal. Eli Farrero (Restaurant El Ventador, Barruera) agafarà el relleu per preparar un rostit de cabirol del Pallars. Finalment, Albert Boronat (Colmado, Llívia) rematarà la matinal de cuina preparant un paté en cru de senglar de la Cerdanya.
Durant la presentació de la primera edició del GastroCaça Roquetes, l’alcalde del municipi, Ivan Garcia, acompanyat pel regidor de Gestió Ambiental, Jordi Allepuz, ha apuntat que l’objectiu principal de la jornada és “crear sinergies entre els restauradors i caçadors”.
“La carn de caça és exquisida. Volem que es pugui gaudir i menjar als restaurants de Roquetes”, ha indicat, assenyalant que l’acte servirà com a reclam per “fomentar-ne el consum”, i per tal que la gent del territori “conegui totes les possibilitats al voltant d’aquest producte”.
A més, des del barranc de Sant Antoni, una de les múltiples localitzacions del terme municipal habitades pels animals salvatges, el batlle roquetenc ha llençat un especial agraïment “als caçadors del municipi i del territori”, tot reivindicant la importància de la seva tasca de control de les espècies cinegètiques en un moment d’explosió demogràfica, fet que contribueix a l’ajuda als pagesos en la protecció dels cultius.
Per la seva banda, el president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, José Pedro Tomàs, ha posat sobre la taula l’interès de les associacions de caçadors locals en “poder donar sortida a tota la carn de caça” que es genera setmanalment al territori. “És un producte de qualitat que cal potenciar”, ha manifestat, afegint que el certamen servirà per “mostrar la gran quantitat de plats que es poden elaborar amb aquesta carn”.
Al seu torn, el director de la jornada, Lluís Bofill, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament de Roquetes per un esdeveniment, ha indicat, on els cuiners i cuineres “aportaran el valor afegit”. “Hem apostat per xefs de renom perquè ajudin a conèixer les diferents opcions de cuinar grans plats amb aquesta matèria primera. La seva participació ens permetrà demostrar que la carn de caça és sostenible, gustosa i d’altra gastronomia”, ha conclòs, convidant totes aquelles persones interessades a assistir al GastroCaça Roquetes.
El comú d'Ordino organitzarà una fira sobre el vermut per dinamitzar els pobles de la part alta de la parròquia.…
Sant Jordi torna, aquest any amb la previsió de vendre més de set milions de roses. La diada, que cau…
Una persona ha resultat ferida greu per arma blanca en el transcurs d'una baralla que ha tingut lloc aquest Dilluns…
La diada de Sant Jordi és una de les que més aboquen la ciutadania al carrer encara que sigui una…
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha activat aquest dimarts al migdia l'escenari 1 d'emergència de la presa de Rialb dins…
Autors i autors locals de Viladecans, com David Encarnación, Noelia Toré, i Ester Corrales, han presentat els seus llibres entre…
Esta web utiliza cookies.