La Ciutat de les Terres de l'Ebre

Torna el GastroDolç Flix

El certamen, que celebra la seva 7a edició –abans com GastroEbre–, oferirà un reconeixement a la trajectòria professional de Jordi Butrón

A l’octubre, el municipi de Flix tornarà a convertir-se en l’epicentre del món pastisser i de la cuina dolça amb la setena edició de GastroEbre, reanomenat enguany com GastroDolç Flix.

El certamen, que se celebrarà del 20 al 22 d’octubre al Mercat Municipal de Flix, comptarà amb algunes de les figures més reconegudes del món dels dolços, com ara Oriol Balaguer, Miquel Guarro, Pau Carranza, Toni Vera o Gessamí Caramés. Tots ells oferiran sessions magistrals i demostracions culinàries en directe, per a reivindicar el paper protagonista de la cuina dolça en la gastronomia.

GastroDolç Flix oferirà el dimarts 22, un reconeixement a la trajectòria de Jordi Butrón, creador de l’Espai Sucre, el primer restaurant de postres del món i primera escola de cuina amb formació específica en pastisseria de restaurant. Butrón, que abans va passar per  ElBulli, Pierre Gagnaire, l’Hôtel de Crillon o Michel Bras, ha entrat a formar part del grups dels grans artífexs de la revolució culinària catalana. Durant els seus 25 anys de trajectòria va rebre nombrosos premis com el de Millor Pastisser de Catalunya o el Prix au Chef Pâtissier per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia. Malgrat que va tancar les portes del seu establiment aquest juliol, el mestre pastisser continua compartint els seus coneixements i la seva passió per la pastisseria, i ho farà també al certamen.

Aquest 2024, GastroDolç Flix tornarà a harmonitzar la cuina dolça tradicional i la pastisseria d’avantguarda gràcies a les classes magistrals i demostracions en directe de grans figures del món dolç de diverses generacions.

El certamen s’obrirà diumenge dia 20 a la tarda amb un dels “imprescindibles”: Oriol Balaguer. Millor Xef Pastisser 2018 per l’Acadèmia Internacional de Gastronomia Internacional Relais Desserts. Seguirà l’amfitrió del certamen, el pastisser flixanco Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa (Millor Pastís de Formatge 2024 i Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2024). I, abans del tradicional berenar popular, la cuinera més televisiva del territori, Gessamí Caramés, pujarà a l’escenari per fer una demostració culinària i ensenyar alguns secrets que practica a la cuina del seu restaurant, Meleta de Romer, a l’Ametlla de Mar.

La segona jornada l’obrirà una de les grans estrelles del certamen, Miguel Guarro, que oferirà una sessió de pastisseria creativa contemporània. Mentre que el certamen es clausurarà dimarts amb el showcooking del tricampió Millor Croissant de Mantega d’Espanya, Toni Vera.

Entremig GastroDolç Flix “vessarà” xocolata, cremes, gelatines i mil i un ingredients de cuina dolça i de pastisseria. Perquè, durant els tres dies es veurà com la regalèssia de Km0 pot ser un producte de luxe a la pastisseria, com les botifarres no són només salades, o com les postres mai passen de moda, com els taps de Cadaqués, que recuperaran en directe els germans Josep i Jaume Font.

El certamen també comptarà amb professionals de la talla de Víctor Torres, xef de Les Magnòlies i Quirat; Llorenç Peral, pastisser del Gran Hotel Mas d’en Bruno; o Ricard Martínez, Creative Pastry Chef. A més, Paula Domènec portarà a l’escenari la pastisseria vegana, sense lactosa i sense gluten, mentre que jove pastry xef Ruth Cou, responsable del Màster de pastisseria i cuina dolça al Basque Culinary Centre, oferirà una demostració de pastisseria d’autor.

Aquest any, la gelateria creativa vindrà de la mà de Jordi Guillem, de Realice Gelats, i també d’un dels gelaters més coneguts del territori, Hervé Corvitto, de Gelats d’Angelo.

El pa de forner també tindrà el seu lloc a GastroDolç Flix. Així, podrem escoltar i veure “la fleca en directe” de la mà dels germans Sistaré, del Forn de Pa Sistaré de Reus, i de Panàtics. A més, Pau Carranza oferirà un bon esmorzar amb el millor pa de Sant Jordi 2024.

Maria Redacció Lorenzo

Missatges recents

El conductor que ha provocat un accident mortal a l’AP-7 circulava temeràriament

Una persona ha mort i set més han resultat ferides en un accident a l'AP-7 a Vilablareix (Gironès), segons el…

20 minuts fa

Aquestes són les Mones més venudes del 2025 a Andorra

Amb l’arribada de la Setmana Santa els aparadors de les pastisseries s’omplen de xocolata i creativitat gràcies a les Mones…

43 minuts fa

Calafell fa un minut de silenci per la Marta, la dona assassinada per la seva parella

Un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a Calafell per fer un minut de silenci i condemnar el feminicidi…

53 minuts fa

Arrestat a Martorell un fugitiu reclamat per agressions sexuals als Països Baixos

Els Mossos d'Esquadra han arrestat a Martorell (Baix Llobregat), un home amb una ordre internacional de detenció per quatre agressions…

1 hora fa

La pedregada d’ahir malmet 50.000 hectàrees de cultiu a la plana de Lleida

La pedregada d'aquest dissabte ha ocasionat danys de diversa consideració en unes 50.000 hectàrees de cultius de la plana de…

1 hora fa

Barcelona incorpora papereres amb compactació per millorar la gestió de residus

L'Ajuntament de Barcelona ha col·locat deu papereres amb compactació a la zona de la Sagrada Família. Aquestes peces de mobiliari…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.