Gandesa organitzarà la primera Fira de l’Enoturisme

Tindrà l’objectiu de convertir-se en l’aparador dels actius turístics, gastronòmics i paisatgístics del món vinícola de les Terres de l’Ebre

Primer pla d'una ampolla de vi servir vi negre de la DO Terra Alta a la fira del vi de Gandesa. Imatge del novembre de 2014 (horitzontal)

Gandesa organitzarà la primera Fira de l’Enoturisme aquest 2023. El certamen neix després de l’èxit de la 35a Fira del Vi, celebrada a principis de novembre, i tindrà l’objectiu de convertir-se en l’aparador dels actius turístics, gastronòmics i paisatgístics del món vinícola de les Terres de l’Ebre.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha defensat que “l’enoturisme ha de ser una oportunitat per a la comarca” i que cal complementar-lo amb la gastronomia i l’allotjament. En aquesta línia, ha explicat que la nova fira aprofitarà la “força” d’altres esdeveniments com la Fira del Vi per promocionar aquest sector.

Segons Luz, aquesta serà “la primera fira d’enoturisme de Catalunya aprofitant el producte potencial de les Terres de l’Ebre”.

Les dates de la nova fira encara estan per determinar, però coincidirà amb la Festa del Vi de Gandesa. El batlle terraltí ha insistit en la feina feta per part dels vins de la DO Terra Alta a l’hora de promocionar la comarca any rere any.