fbpx

Finalitza el traspàs de sorra al Delta de L’Ebre

Avatar photo

Aquesta setmana s’acaba l’actuació preventiva de reubicació de sorra al litoral del Delta de l’Ebre que el Ministeri de Transició Ecològica va començar al mes de setembre de 2022. El subdelegat del Govern a Tarragona ha fet aquest matí una visita final d’obra acompanyat del cap del servei provincial de Costes del MITECO, Antoni Espanya, més els tècnics que han treballat en les actuacions. 

Santiago Castellà ha elogiat la feina portada a terme pel Servei Provincial de Costes de Tarragona que promou la geodiversitat de la franja litoral amb el mínim impacte ambiental al temps que remarca l´interès del ministeri per protegir aquesta zona tan important per a la biodiversitat mediterrània. 

Els treballs els ha portat a terme l’empresa pública TRAGSA amb l’assessorament del laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya. Han comportat una inversió per part del ministeri de 4.028.463 euros. S’han mobilitzat 317 mil metros cúbics de sorra. S’han reubicat sediments de zones on es produeix acumulació cap a zones amb deficiència, per intentar que aquestes zones sensibles adquireixin més resiliència davant temporals de moderada intensitat.

La sorra acumulada a  la punta de la Banya, la platja del Serrallo, i la Punta del Fangar s’ha traslladat a la Platja del Trabucador, l’Illa de Buda, i les platges del Fangar sud, Marquesa, Balsa de l’Arena i Riumar. Al mes de març de 2023 els treballs es van aturar per respectar l’època de nidificació i es van reprendre al passat mes de setembre.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Obre un nou mercat a Horta

Notícia següent

Es celebra el tretzè aniversari del centre jove de La Massana

Notícies relacionades