L’ExpoEbre, la fira multisectorial de les Terres de l’Ebre, se centrarà en els ODS de l’Agenda 2030

Avatar photo
Torna la roda de fira de 40 metres d’alçada al parc de la fira

Aquest matí, l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, la regidora de Fires, Sònia Rupérez, i el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, han presentat alguns dels detalls de la 78ª edició de l’ExpoEbre-EbreAmbient, la fira multisectorial de les Terres de l’Ebre, que tindrà lloc de l’1 al 5 de maig al Pavelló Firal de Remolins.

L’edició d’aquest any girarà entorn dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU. És per aquest motiu que la Diputació ha volgut implicar-s’hi d’una manera més efectiva amb l’aportació econòmica d’una subvenció de 100.000€.

Amb tot, però, l’ExpoEbre no presenta cap novetat destacada i segueix una línia continuista tant pel que fa al format de la fira com als seus subapartats, segons el model ja consolidat en l’anterior mandat de Roigé.

Així doncs, la fira, que s’allargarà un dia més al calendari, comptarà amb 200 expositors que se situaran a l’interior del Pavelló Firal i al voltant del parc de la fira. Repeteixen el Saló EbreAmbient, que arriba a la seva quinzena edició, i l’espai Celebrem, dedicat als casaments i les celebracions.

Pel que fa a l’EbreAmbient, hi haurà un estand d’Aigües Tortosa en el qual s’explicarà als visitants el projecte Life Turbines, un projecte innovador per generar energia a través de l’aigua i que recolza l’Agència Europea del Clima. El Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit també tindran un espai en el qual Educaports oferirà uns tallers d’educació ambiental on també es treballen alguns dels 17 ODS.

També hi trobarem l’EbreTech, un espai creat fa pocs anys per tal de potenciar les noves tecnologies i les empreses emergents del sector tecnològic de les Terres de l’Ebre. Enguany hi haurà un estand de l’empresa Casual Robots que farà una demostració de l’activitat Green Space, en la qual un dron amfibi s’introdueix dins d’una piscina i analitza la qualitat de l’aigua. A més, des de l’INCIBE, l’Institut Nacional de Ciberseguretat del govern espanyol, desplegarà un estand de 80 metres quadrats on impartiran una formació especialitzada en matèria de ciberseguretat a la xarxa, mitjançant la participació de cinc tècnics especialitzats, adreçada als centres educatius del municipi, així com al teixit empresarial ebrenc, a l’hora de protegir les dades quan s’opera en línia.

L’Auditori de la Fira acollirà, com a novetat, el IV Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre que, normalment, se celebrava a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa. El fòrum també vol estretir els vincles entre les empreses i l’economia verda, circular i sostenible. Així doncs, les ponències que s’hi desenvoluparan són: “Ciberseguretat i empremta digital”, a càrrec del CEO d’Sky Developer Programmer, Jordi Gonzàlez; “Economia verda i infraestructures sostenibles”, a càrrec de l’ambaixadora d’Espanya i Portugal al Fòrum de Silicon Valley, Natàlia Olson-Urtecho; “Responsabilitat social a l’empresa”, a càrrec del coordinador de Respn.cat, Josep Maria Canyelles; i una xerrada motivacional sobre economia social, èxit empresarial i creixement personal, a càrrec del professor d’economia i consultor empresarial, Emili Duró.

A més, al fòrum també hi haurà una taula rodona en la qual participaran algunes de les empreses que varen obtenir el diploma acreditatiu de la implicació d’aquestes en els programes del procés comunitari de Tortosa com: Forés i Cid cansaladers, Also Casals, la Farmàcia Escudero i el Club Nàutic de l’Ampolla.

Pel que fa a la zona exterior del Parc de la Fira, hi continuarem trobant la zona d’automoció amb la incorporació d’un espai per a bicis i patinets elèctrics i els estands d’aquelles empreses dedicades a l’esport, al turisme, a l’artesania o a la gastronomia. Encara no se sap si continuaran fent-se els tasts de vins, però la intenció de Fira Tortosa és mantenir aquest atractiu que, vinculat a la zona de degustació de la Barra Tortosina, van exhaurir les entrades en la passada edició. També hi tornen els cavalls i els ponis, per als més petits, de Natura Hípica, que faran passejos i demostracions eqüestres. A més, es consolida el Taste and Fashion amb les Food-Trucks i els concerts que allargaran l’ambient fins a les 24h de la nit. En relació amb la programació musical, de nou recorren als concerts de Tributs com en el cas de Queen i als diferents DJ que amenitzaran les tardes. El plat fort serà el concert de Pepet i Marieta que tindrà lloc l’1 de maig a les 21h, el concert de Los Inhumanos que es farà el 3 de maig a les 21:30h i el concert de cloenda que anirà a càrrec del grup local d’Elma, el 5 de maig a les 20h.

Continuaran al mateix lloc dels últims anys les atraccions i casetes de fira, amb l’esperat retorn de la roda de fira gegant de 40 metres d’alçada que és una de les més grans de l’Estat espanyol. La roda va vinculada, un any més, a una acció comercial de la Federació de Comerç Tortosa Més de la qual se n’explicaran més detalls les pròximes setmanes.

Els horaris de l’ExpoEbre seran de 10:30h a 14h i de 16:30h a 21h. Es manté la gratuïtat de l’accés al recinte expositiu i es posaran en funcionament dos trenets turístics gratuïts de 54 places cadascun per a totes aquelles persones amb dificultats de mobilitat i que vulguin desplaçar-se fins a la Fira.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VÍDEO | Un accident a l’autopista AP-7 a Tarragona talla un carril

Notícia següent

Busquen el Adnane, un menor desaparegut a Terrassa

Notícies relacionades