Èxit absolut de DeltaChamber Music Festival en la seva edició “Parèntesi”

El festival ha ofert 40 concerts individuals i 3 concerts de música de cambra a l'aire lliure

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge del DeltaChamber Music Festival en l'edició del 2020. Cedida.

DeltaChamber Music Festival, el festival internacional de música de cambra a les Terres de l’Ebre, va culminar anit després d’oferir fins a 40 concerts individuals i tres concerts de música de cambra a l’aire lliure de la mà de set artistes nacionals. En una edició del tot excepcional, més de 400 espectadors han pogut gaudir d’un acurat repertori de música de cambra amb les corresponents mesures de control i higiene, demostrant que la cultura sí que és segura. 

 

El tret de sortida del festival va ser, el dimarts, amb els concerts individuals que es van realitzar els dies 28, 29 i 30 de juliol. Val a dir que el gran impacte causat entre els assistents per aquest format innovador ha portat a l’organització a plantejar-se la seva continuïtat en les següents edicions del festival. Els concerts individuals es van dur a terme en tres espais emblemàtics de la ciutat com ho són la Torre de la Carrova, el pati de l’antic Col·legi de les Monges i l’entrada de l’Ajuntament d’Amposta. Per acabar de crear una experiència sensorial única on l’art fos present en diferents formes, tots tres espais estaven decorats amb les intervencions efímeres dels guanyadors de les tres darreres edicions del Concurs d’Arquitectura Efímera, en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre. 

 

Finalitzats els concerts individuals, el divendres 31 s’inaugurà el cap de setmana amb el primer dels tres concerts de música de cambra a l’aire lliure. Un format inusual, adaptat a les circumstàncies i dissenyat per realitzar un viatge emocional a través de la música. Por i suspens; felicitat i joia; tristor i nostàlgia, i sorpresa i joc, quatre blocs que finalitzaven amb un missatge d’esperança per part de l’organització amb una darrera peça interpretada pels set artistes. 

 

L’edició “Parèntesi”, una proposta especial, trencadora, sensorial i dissenyada per adaptar- se als temps que corren, ha fet palès que la cultura és segura. En aquest sentit, a banda dels concerts individuals, on només hi eren presents un músic i un oient, i dels concerts a l’aire lliure amb aforament limitat, en aquesta ocasió el festival ha comptat únicament amb la participació d’artistes nacionals: Laura Ruiz Ferreres, clarinet; Pau Rodríguez Ruiz, clarinet; André Cebrián, flauta; Andrés Otín Montaner, oboè; Marina Vidal Valle, violoncel; Oleguer Beltran Pallarés, violí, i Ester Lecha Jover, piano. 

 

DeltaChamber Music Festival és una iniciativa dels joves músics ampostins Laura Ruiz Ferreres i Pau Rodríguez Ruiz, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i amb el suport de la Diputació de Tarragona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal del Montsià.