Eufònic 2021 s’estén a la Terra Alta

El festival d'arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l'Ebre se celebrarà del 20 al 29 d'agost

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Cartell oficial de la desena edició del festival Eufònic. CEDIDA

Eufònic celebrarà la 10a edició amb més d’una cinquantena d’actuacions musicals i artístiques i per primera vegada s’estén a la Terra Alta. L’església del Poble Vell de Corbera d’Ebre acollirà un concert del músic pioner Fennesz i a Batea hi haurà un concert de Joana Gomila i una instal·lació d’Arnau Sala a la capella del Sant Sepulcre.

Tot i les possibles limitacions sanitàries, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives a les Terres de l’Ebre, es referma com a festival de petit format capaç d’adaptar-se a la situació tant pel que fa als aforaments com als horaris. Dins d’aquest context, el festival ha fet públic aquest dimarts el gruix de la programació de l’edició d’enguany, que tindrà lloc del 20 al 29 d’agost.

S’han programat més de 50 activitats repartides en 30 espais de 9 poblacions de les Terres de l’Ebre -Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa, Batea, Corbera d’Ebre, Miravet, Roquetes, Ulldecona i Vinaròs.

Eufònic manté com espai singular dins el seu nomadisme ebrenc, l’església del castell de Miravet, que aquesta vegada acollirà un concert de la japonesa Tomomi Kubo explorant els límits de l’Ondes Martenot, un instrument electrònic monofònic inventat a França el 1928. El Pati dels Til·lers de Roquetes, on es presentarà un projecte gestat pels ZA! I la banda municipal de música La Lira de Roquetes; la plaça del Col·legi dels Josepets de Tortosa, on actuarà Joan Miquel Oliver, líder d’Antònia Font; les runes dels Jardins de Sant Francesc de Vinaròs, on el pianista Carles Viarnès i la ballarina Glòria Ros estrenaran el seu nou espectacle Iam, dins l’off del Vinaròs Arts Escèniques; el Teatre Orfeó d’Ulldecona amb l’estrena del nou format de directe de Marina Herlop; i l’Església de la Santíssima Trinitat de Sant Carles de la Ràpita que acollirà, tot inaugurant el festival, la primera actuació a l’Estat del duo Space Afrika, són alguns dels nous espais d’Eufònic 2021.

El festival tindrà lloc els dos caps de setmana últims d’agost: el primer, del 20 al 22 d’agost, amb activitats en set poblacions en tres dies i amb l’actuació de Vinaròs de colofó. El segon, del 26 al 29 d’agost, on Sant Carles de la Ràpita, Amposta i Tortosa prenen el protagonisme, tret de l’inici a Roquetes i el final de festa a l’ermita de la Pietat d’Ulldecona, amb un concert de Las Bajas Pasiones.

Entre les actuacions confirmades cal destacar les dels ja mencionats Space Afrika o Penelope Trappes, l’australiana establerta a Brighton que actuarà per primera vegada al país en el marc d’Eufònic. També l’electrònica de Fennesz; el pop de Joan Miquel Oliver, Dani o Marina Herlop; la ‘neo-makina’ de VVV [Trippin’you]; l’electrònica d’AL-V; espectacles audiovisuals amb Playmodes i el Quartet Brossa, i multidisciplinaris com el de Za! amb les ballarines Raquel Klein i Raquel Gualtero o Acte de fe, dirigit pel tortosí Carlos Martorell; els paisatges poètics de Joana Gomila, i instal·lacions artístiques com les de Tomonaga Tokuyama, Arnau Sala o Laura Llaneli i Óscar de la Fuente, entre d’altres.