Jordi Pérez: “El fet d’haver de pactar i negociar amb altres forces obre moltes més portes que la majoria absoluta”

Des del PSC a Amposta destaquen que el municipi necessita noves actuacions, més agilitat a l’hora d’impulsar-les i incentivar nous projectes que cobreixin les necessitats de la ciutadania. El candidat de cara a les properes eleccions, Jordi Pérez, exposa els sis eixos en què es basa el programa electoral.

A més, l’alcaldable descriu la importància que la candidatura vagi en paral·lel amb un govern central socialista fort, ja que, segons Pérez, és essencial per dur a terme accions que depenen de competències generals i que busquen afavorir la connexió territorial d’Amposta i comarca.

 

Com han viscut des de l’oposició el darrer mandat? Quina valoració fan d’aquests quatre anys?
Pensem que el mandat, en línies generals, ha anat de més a menys; que en l’última part l’equip de govern s’ha estat adormint una mica, a excepció d’una darrera actuació, més de cara a la galeria que altra cosa, d’arreglar infraestructures que s’havien quedat pendents i ara a última hora, de pressa i corrents, han volgut arreglar. En polítiques generals, el poble està adormit i queden moltes coses pendents de fer.

 

Per què ha decidit fer aquest pas endavant? Què suposa encapçalar les llistes del PSC a Amposta per les eleccions?
Jo fa quinze anys que formo part de l’executiva del PSC a Amposta, però estava vinculat al teixit associatiu, era el president del Club de Futbol d’Amposta, i pensava que no era correcte; i a més per temes professionals tampoc podia accedir al càrrec. Ho agafo com un repte, evidentment, és una enorme responsabilitat perquè governar el teu poble, a més Amposta que ja té 22.000 habitants, és una gran responsabilitat. Però, també, estem molt contents per la candidatura que hem fet. El nomenament com a candidat va ser pràcticament per unanimitat i això em fa sentir segur.

 

Arran de la seva experiència, per tant, coneix bé les necessitats de la ciutadania en àmbit esportiu, cultural…?
Sí, per descomptat. A més del que he pogut viure en primera persona, com a president del Club de Futbol, de més jove vaig ser músic de la Unió Filharmònica; en totes les reunions que hem tingut amb les entitats, l’esforç que està fent la gent que constitueix el teixit associatiu de la ciutat és enorme. Si s’hagués de pagar aquest esforç, traduït en professionals, seria impossible mantenir aquest teixit. Per això, la nostra prioritat serà ampliar-lo, potenciar-lo al màxim, perquè pensem que és un valor en alça que s’ha de tenir molt en compte.

 

A més, a l’hora de configurar el programa electoral, han engegat un procés de participació ciutadana per tal de preguntar a la mateixa ciutadania per quines actuacions consideren necessàries.
Sí, perquè coses sempre hi ha moltes a fer, però cada entitat ens ha anat prioritzant les seves necessitats a hores d’ara i les haurem d’anar analitzant i digerint per poder cobrir-les en la mesura del possible. És molt difícil ara contextualitzar-ho perquè han estat moltes reunions i les demandes bastant nombroses, per tant, no es poden personalitzar ara mateix, però s’ha de treballar colze a colze amb totes elles. Sempre hi ha coses a millorar.

 

Hi ha algun àmbit en el qual sigui més urgent intervenir, impulsar noves accions?
Les nostres actuacions més urgents seran en àmbit de sostenibilitat. Tenim un projecte bastant avançat sobre una comunitat energètica que sigui més sostenible quant als edificis de les institucions municipals per tal de guanyar efectivitat i, al final, estalviar econòmicament.

Hi ha actuacions molt urgents a la zona de l’Eucaliptus i del Poblenou, també Balada, que són del terme municipal d’Amposta i que també es contemplen en el nostre programa.

 

De fet, han comentat que desplegaran 6 plans integrals en cas d’accedir a l’alcaldia d’Amposta. Quins són els eixos bàsics?
Primer, un pla integral de neteja. Pensem que la ciutat en aquest aspecte no està ben cuidada i necessita més atenció. Una de les nostres propostes és instal·lar compactadores de brossa que, a més de tenir una major capacitat d’emmagatzematge de la brossa, estaran alimentades per energia fotovoltaica, per tant, també incorporem una novetat sostenible; i també hem rebut queixes que les papereres estan en males condicions i no estan protegides pels dies de vent.

Un altre aspecte que cal millorar és la circulació a Amposta. Plantegem un pla integral per actuar amb diverses mesures. Després, un altre pla focalitzat en l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, que s’ha de tenir en compte en nombrosos espais de la ciutat que actualment se salten la normativa vigent. I, en aquesta línia, també hem de renovar voreres i diverses zones deteriorades. Evidentment, no és una cosa que es pugui fer d’avui per demà, sinó que s’ha d’anar fent progressivament i s’ha d’aplicar, més ràpidament del que s’ha estat actuant fins ara, però s’ha d’intentar agilitzar.

Després, plantegem la millora de la xarxa de clavegueram que és absolutament necessària perquè es troba en un estat bastant deplorable. I una última branca és la dels camins rurals del municipi que, també, pensem que no s’ha actuat per condicionar-los amb tota la diligència que s’hauria pogut fer.

 

Pel que fa a l’actualitat del municipi, una de les darreres notícies remet a la creació d’una agenda urbana mancomunada entre Amposta, La Ràpita i Alcanar. Creu que serà beneficiós aquest projecte conjunt?
Això ho hauria de contestar l’equip de govern perquè no tenim suficient informació, però tot el que es pugui dialogar a posteriori, estem a favor. La mancomunitat sempre és positiva, unir esforços, idees i projectes sempre és prioritari. Nosaltres, per exemple, tenim en ment, si tenim la sort de governar a Amposta i si el govern central continuen manant els socialistes, hi ha dues idees que volem impulsar: quan es faci el tercer carril de l’AP-7, demanar una sortida a la comarca del Montsià que pugui beneficiar a Amposta, evidentment, però sobretot a pobles com La Sénia o Santa Bàrbara, que ara queden una mica lluny i, tractant-se d’un motor en diversos sentits, com menys temps trigues, més facilitats et dona; i també, el projecte d’una estació de tren al terme municipal d’Amposta o voltants, per tal d’acostar més gent al Montsià. Jo crec que l’única manera de fer-ho és que el govern sigui fort al municipi i també a Madrid.

 

En línia amb aquests projectes, segons quins objectius han configurat la candidatura d’enguany?
La proposta és treballar amb i per les persones, això és indubtable. El partit socialista, si tracem una línia històricament, té aquesta manera de fer: preocupar-nos per les persones i promoure accions per aquelles persones que no tenen les oportunitats suficients, per motius econòmics o socials, apropar-los perquè tinguin les mateixes oportunitats que la resta de la població. La nostra política, com ja hem vist amb les polítiques de Pedro Sánchez al govern central, seran per oferir oportunitats a la gent, pel benestar de les persones i que tinguin accés a serveis que a dia d’avui no tenen. Això ens ompliria d’il·lusions. 

 

De cara a les eleccions, la trajectòria dels darrers anys es caracteritza per una majoria absoluta d’ERC al municipi. Per tant, quines són les expectatives que es tenen des del partit?
Crec que és bàsic trencar la majoria absoluta, no per carregar contra el govern actual i l’equip que està manant, sinó perquè el simple fet d’haver de pactar i negociar amb altres forces obre moltes més portes. Fa molts anys que Amposta ‘patim’ aquesta majoria absoluta i haver de negociar, i, per tant, ampliar els punts de vista sempre serà positiu per la població. Governant en majoria absoluta només es fa el que tu proposes i en els darrers mandats s’ha escoltat molt poc a l’oposició.

No sé quins pactes podrien ser, com poden arribar ni de quina manera; però evidentment és positiu pel poble que les coses no es facin només d’acord amb una idea, que algú altre es faci veure més enllà. Evidentment, la política és fer acords per incorporar diverses visions, que no siguin únicament les de l’equip de govern.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC promet carrers nets i barris dignes a Terrassa

Notícia següent

Alba Pijuan: “Tenim la intenció de comprar pisos i posar-los a disposició de la ciutadania”

Notícies relacionades