El Consell de Riumar atén 5.521 persones durant el darrer any

En aquest punt, cal afegir que el 2022 es van donar d’alta 59 nous habitatges d’ús turístic,  arribant actualment a la xifra de 815 habitatges

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
DCIM100MEDIADJI_0672.JPG

L’Ajuntament de Deltebre ha celebrat una trobada amb el sector turístic per fer balanç de les dades de visitants del darrer any i per planificar conjuntament la temporada que s’iniciarà amb la propera Setmana Santa.  

L’informe presentat en el transcurs de les reunions posa en relleu una tendència a l’alça en  les dades. Pel que fa a la mitjana d’ocupació, durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre,  aquesta s’ha augmentat en un 8,21%, respecte al darrer any. De fet, durant tots els mesos  esmentats, l’ocupació ha estat superior en relació amb l’últim informe en totes les opcions  d’habitatge disponible: apartaments, cases de turisme rural, hotels, alberg, càmping i hostals. 

En aquest punt, cal afegir que el 2022 es van donar d’alta 59 nous habitatges d’ús turístic,  arribant actualment a la xifra de 815 habitatges.  

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “Deltebre és un destí que cada vegada  desperta més atracció i, per aquest motiu, com a Ajuntament de Deltebre hem estat treballant  per facilitar les eines, les infraestructures i els serveis per enfortir aquest sector i per facilitar  la dinamització de l’economia”. Soler ha afegit que “prova d’això és la transformació del nucli  de Riumar des de la nostra arribada al Govern municipal, però també l’impuls de nous  equipaments i activitats al servei dels veïns i veïnes, i de la gent que ens visita”. 

L’afluència més gran de visitants prové de Catalunya, amb un percentatge del 32.74%. La  resta de l’Estat espanyol es situaria en segona posició amb un 31,17%, seguit de França, amb  un 22,31%, i altres països com Alemanya o Bèlgica. Cal destacar que el 2022 s’ha augmentat  el percentatge de visitants estrangers amb més d’un 20%, en comparació amb el 2021.  

L’equipament del Consell de Riumar ha esdevingut punt de trobada per als turistes i punt  d’atenció per als veïns i veïnes de Deltebre. El 2022 s’han atès a 5.521 persones, les quals  sol·licitaven informació sobre les diferents activitats, rutes d’interès, etc. Les enquestes  realitzades a totes aquestes persones permeten dibuixar un perfil del visitant. De manera que  un 63,97% de les persones ateses viatgen amb la família, un 24,25% amb la parella, i un  10,14% amb els amics i les amigues. La resta d’opcions, viatge amb grup organitzat o viatge  en solitari, sumen la resta de percentatge.  

Millora de les infraestructures 

El 2022 es van continuar duent a terme diferents inversions per millorar la imatge de poble i,  a la vegada, realçar el sector turístic. Més enllà dels treballs de pavimentació que s’han dut a  terme i que es continuen efectuant, el passat estiu es va inaugurar la plaça dels Vents a  Riumar, com a nou punt de trobada. També es van ampliar i adequar el nombre de carrils bici,  incorporant-ne de nous al carrer Àliga Pescatera i al carrer Polla d’Aigua, i renovant el carril  bici del Passeig Marítim.  

Al Passeig Marítim també s’ha modificat l’enllumenat a LED, una millora lumínica que també  es va traslladar al carrer Àliga Pescatera, on es va ampliar el nombre de punts de llum. Pel  que fa a la platja de Riumar, i més enllà del nou servei de Biblioplatja, també es van renovar  les diferents dutxes de la platja. 

Més enllà de les corresponents inversions, i dels treballs de manteniment i de neteja de les  vies públiques i dels espais naturals, també cal sumar la finalització de les obres de la  depuradora de Riumar i de la llotja de peix al Port de Deltebre, o la recent aprovació del Pla  Especial del Port de Deltebre. “Accions – ha destacat Soler – que ens ajuden a entendre el  procés de transformació que està vinent Deltebre i també el nucli de Riumar”.