El Clúster TIC Catalunya Sud treballa des de fa 10 anys com una entitat publicoprivada que representa el sector tecnològic i digital a la Catalunya Sud. Des de l’entitat aposten pel talent i l’ocupació, aposten pel creixement de les empreses que estan adherides. En aquest passat 2023 més de 1400 persones han participat en les diferents ponències que ha organitzat el Clúster amb un perfil tecnològic i que ha generat un gran impacte.
Des del Clúster cerquen tota mena de perfils dels quals els més demandats són el “Back end”, “Front end”, “Full stack” o “digital resources”, entre d’altres. Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud ha remarcat que “hem aconseguit apropar les necessitats de les empreses en l’àmbit de llenguatges de programació amb els estudis formals”.
En la via de complementar amb els graus i FP, nous cursos formatius i comunicar als alumnes que un cop finalitzat els estudis s’ha de continuar estudiant i formant-se en les diverses vies d’estudi que poden obrir nous fronts en el mercat.
De manera coordinada amb la URV i amb centres d’FP, continuaran apostant per la cerca d’aquest talent i fer arribar als estudiants on Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud ha recalcat que “fer arribar el missatge que tenim una oportunitat de territori impulsant el sector TIC i el Clúster TIC i posicionar Catalunya Sud sigui un Hub Tecnològic de referència”.
Per altra banda, aquest 2024 l’entitat fa 10 anys que treballa conjuntament en el sector tecnològic i digital es posa el punt de mira en poder arribar al centenar de membres de TIC Sud. Tanmateix, es preveu arribar a més de 300 vacants previstos en el 2024. Fins a 31 empreses han donat resposta en l’estudi de necessitats de talent TIC del 2023 i d’aquestes s’han cobert unes 450 vacants.
Enguany s’han incorporat 4 partners, 3 socis institucionals, 11 empreses privades i han duplicat en menys de dos anys la quantitat de socis de l’ecosistema del Clúster. Un dels objectius pretenen continuar amb aquest creixement i poder arribar al centenar de socis i de partners.
A més a més, gràcies a la Diputació de Tarragona, l’entitat ha pogut posar en marxa la iniciativa coordinada en àmbit europeu “Souldfood”, que ha comptat amb 800.000 €. Una idea centrada per buscar solucions per lluitar contra el malbaratament alimentari essent una captació d’inversió pel territori.