Detecten un 0,69% de positius amb les automostres d’educatius a les Terres de l’Ebre

El principal motiu de contagi a les escoles en el primer trimestre van ser els contactes estrets socials fora del centre

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els cribratges d’automostra dels professionals dels centres educatius han acabat a les Terres de l’Ebre amb 3.639 mostres (en 118 centres) i només un 0,69% han resultat proves positives de covid. Salut i Educació han presentat els resultats de l’informe elaborat per Vigilància Epidemiològica de la gestió del primer trimestre. A l’Ebre es van detectar 996 casos positius en centres educatius. Només un 12,95% es van produir per contacte estret en l’àmbit escolar mentre que un 48,49% dels casos responia a contactes estrets socials fora de les escoles. L’informe també revela que la majoria de positius es van detectar durant els cribratges massius a Tortosa i durant la segona onada.

La gerent de la regió sanitària de l’Ebre, Mar Lleixà, ha destacat que les dades “demostren que les escoles són segures i han de donar tranquil·litat a la comunitat educativa i a les famílies”. També Montse Perelló, directora d’Educació a Terres de l’Ebre, ha assenyalat que la baixa positivitat dels professionals en plena tercera onada demostra que “el col·lectiu educatiu és un exemple de com protegir-se i protegir la comunitat. L’escola és un lloc d’aprenentatge en tots els sentits i allò que s’aprèn i es fa a l’escola és el que es replica fora, a casa o en l’àmbit social”, ha dit.